Producătorul de apă minerală naturală Aqua Bilbor anunță investiții intr-o nouă facilitate de îmbuteliere și depozitare, dar și dezvoltarea rețelei de distribuție. Bugetul total de investiții se ridică la 10 milioane euro

sticle plastic, apa imbuteliata Sursa foto: Pixabay

Producătorul de apă minerală naturală Aqua Bilbor anunță continuarea investițiilor pentru consolidarea poziției companiei pe piața apelor minerale naturale, finalizarea unei noi facilități de îmbuteliere și depozitare, dar și dezvoltarea rețelei de distribuție, ca elemente centrale strategice în perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă al companiei. Bugetul total de investiții al companiei, demarate deja în urmă cu 2 ani, se ridică la peste 10 milioane de euro, iar acestea urmează să fie finalizate până în 2025.

„Principalele direcții de dezvoltare în perioada următoare vizează poziționarea pe piață în segmentul brandurilor premium, elementul principal constând în relansarea brandului tradițional Bilbor și consolidarea poziției companiei pe piața apelor minerale naturale. Simultan, eforturile companiei sunt concentrate pe finalizarea investițiilor într-o nouă capacitate de îmbuteliere și depozitare, care va conduce la dublarea capacității de îmbuteliere, oferind o producție sporită și o distribuție mai amplă. Compania va finaliza construcția unei noi unități de îmbuteliere și depozitare până la sfârșitul lunii iunie 2024”, se arată în comunicatul de presă.

Compania transmite că are în plan noi investiții în utilaje performante, ce vor contribui la creșterea capacității de producție, confirmând de asemenea angajamentul Aqua Bilbor de a respecta cele mai înalte standarde de calitate, atât pentru apa minerală naturală, cât și pentru ambalaje.

În ceea ce privește dezvoltarea rețelei de distribuție, Aqua Bilbor își propune extinderea parteneriatelor cu distribuitori la nivel național, amplificând prezența produselor sale atât în rețelele tradiționale, precum și în marile lanțuri de magazine. În contextul schimbărilor de piață, Aqua Bilbor vizează poziționarea sa ca un brand important și stabil în piața pe care activează, datorită calității apei Bilbor.

Investițiile realizate până în prezent s-au concentrat pe identificarea și dezvoltarea surselor noi de apă minerală naturală, îmbunătățirea infrastructurii de transport a conductelor pentru apa minerală, modernizare și achiziția de linii noi de îmbuteliere pentru formatele de 0,5L, 1L, 1,5L, 2L, și o linie separată pentru îmbutelierea la 5L.

„La baza implementării actualei noastre strategii  stau protecția resurselor de apă și conservarea mediului înconjurător. Având sursele principale de apă în aria geografică extraordinară a Munților Călimani, Aqua Bilbor urmărește să asigure o intervenție minimă și absența perturbărilor ecosistemului natural. Considerăm acest lucru ca fiind o practică inerentă în activitatea noastră și, în același timp, cultura organizațională gravitează în jurul acestei strategii. Vom intensifica implicarea noastră în acțiuni de responsabilitate socială, cu accent preponderent pe proiecte care vizează conservarea naturii și programe educaționale în școli”, declară Alin Gliga, Directorul General al Aqua Bilbor.

Cu o experiență de peste 16 ani în industria apelor minerale, Alin Gliga a activat în perioada 2008 – 2016 în rolul de Director Operațiuni Interne pentru Rio Bucovina SRL, deținătorul brandului Bucovina, iar până la finalul lui 2023, a fost administrator în cadrul companiei. Din 2015 până în februarie 2024, Alin Gliga a fost Vicepreședinte al APEMIN (Asociația Patronală a Îmbuteliatorilor de Ape Minerale din România).

Aqua Bilbor, îmbuteliatorul apei minerale Bilbor și al apei de izvor Aqua Roca, este o companie a cărei activitate este concentrată pe valorificarea celor mai bune surse de apă minerală naturală și de izvor din zona Munților Călimani, județul Harghita. Compania deține o fabrică în localitatea Bilbor din județul Harghita și patru depozite în țară. În perioada 2022 – 2025 investițiile realizate în modernizarea companiei vor depăși 10 milioane de euro.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *