PSD îi cere vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău, reținut de DNA, să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului

Redacția nov. 28, 2022 1 comentarii
curtea de conturi

PSD solicită luni vicepreşedintelui Curţii de Conturi Niculae Bădălău să îşi depună demisia pentru încetarea mandatului, în urma reţinerii sale de către DNA.

Potrivit unui comunicat oficial, ”PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală şi a dispus reţinerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu îşi mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României. Prezenţa sa în această funcţie ar afecta grav credibilitatea instituţiei”.

”De aceea, demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituţii fundamentale a statului român”, mai precizează formaţiunea.

Fostul senator PSD Niculae Bădălău a fost reţinut, duminică seară, de DNA, după ce a fost într-un dosar de dare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii DNA susţin că Bădălău i-ar promis, în total, 170.000 de euro primarului unei comune pentru a oferi un contract unei firme administrate de o rudă a sa şi a continua să facă plăţi acelei societăţi, în cadrul unui alt contract, chiar şi pentru lucrări neconforme.

Alături de Bădălău a fost reţinut şi reprezentantul unei firme. Curtea de Conturi a transmis că susţine actul de justiţie şi îşi exprimă încrederea că autorităţile competente vor soluţiona acest caz în conformitate cu prevederile Constituţiei şi cu reglementările incidente. Instituţia precizează că membrii Curţii şi auditorii publici externi sunt suspendaţi din funcţii în momentul trimiterii în judecată.

Foto: Facebook

Comentarii

 1. Dacă Niculaie Bădălău nu este urgent demis din funcție până la reuniunea JAI din 8 decembrie ac., de ce ne-am mai obosi să (re)punem în discuție integrarea noastră în Schengen?
  Mai bine, vorba KWI, o lăsăm pe altă dată, la calendele grecești.

  Ce se vede de la Stockholm, Haga sau Viena?
  Că la noi lupul este paznic la oi.
  Că îi punem pe unii dintre cei mai corupți politicieni să ocupe poziții din care ar trebui să certifice legalitatea modului în care sunt cheltuite fondurile europene în România. 😡
  Și, chipurile, coaliția de guvernare face tot ce poate pentru ca România să se bucure de drepturile depline de circulație în Schengen…
  🤣🤣🤣🤣🤣

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *