România și Bulgaria pregătesc un plan pentru a asigura navigația pe Dunăre. Planul include măsurări hidrografice, marcarea fluviului cu semnalizatoare plutitoare şi efectuarea de lucrări de dragare în porţiunile critice

barje Dunare Foto: captura, stirileprotv

La o reuniune a Comisiei mixte româno-bulgare pentru sectorul comun al Dunării, cele două ţări au pregătit un plan pentru a asigura navigaţia pe Dunăre, a declarat Silva Hagopian, directorul Agenţiei pentru Explorarea şi Întreţinerea Fluviului Dunărea (IAPPD), care are sediul la Ruse, scrie Agerpres.

Planul include măsurări hidrografice, marcarea fluviului cu semnalizatoare plutitoare şi efectuarea de lucrări de dragare în porţiunile critice.

De asemenea s-a ajuns la un acord cu privire la schimbul zilnic de informaţii între administraţiile fluviale din cele două ţări şi planificarea lucrărilor în cazul unor cote reduse ale apelor Dunării.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Resursele necesare şi finanţarea pentru acţiunile planificate (echipaje, nave, echipamente specializate) sunt disponibile în cadrul celor două administraţii.

Cu prilejul reuniunii au fost discutate şi analizate condiţiile hidrologice şi de navigaţie pe parcursul anului trecut, când nivelul redus al Dunării a provocat în mod frecvent probleme pentru navigaţia pe tronsonul comun al fluviului.

Comisia mixtă româno-bulgară a fost înfiinţată în anul 1955, în conformitate cu un acord semnat de cele două ţări, şi se întâlneşte de două ori pe an. Experţii din cadrul celor două administraţii de cale navigabilă din România şi Bulgaria, respectiv Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi şi Agenţia pentru Explorarea şi Întreţinerea Fluviului Dunărea (IAPPD) Ruse, iar parte la lucrările Comisiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: