Rusia reduce măsurile de pandemie și reia o serie de zboruri, dar numai către şi dinspre ţări ”prietene”

avion, zboruri, calatorii, turism Sursa foto: Pexels

Rusia intenţionează să pună capăt restricţiilor asupra zborurilor către şi dinspre 52 de ţări ”prietene”, după 9 aprilie, a declarat luni prim-ministrul Mihail Mişhustin, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Măsura e parte a planurilor sale de a reduce măsurile luate pentru a încetini răspândirea Covid-19.

Rusia intenţionează să reia zborurile către şi dinspre Argentina, Africa de Sud şi alte ”ţări prietene”, a spus Mişhustin, adică cele care nu s-au alăturat celui mai recent val de sancţiuni occidentale asupra Moscovei din cauza invaziei Ucrainei, pe care Moscova o numeşte o „operaţiune specială” pentru demilitarizarea ţării vecine.

Moscova a impus restricţii ample de călătorie la începutul pandemiei de coronavirus, în martie 2020, dintre care multe rămân în vigoare, dar a extins treptat lista ţărilor considerate sigure pentru călătoriile aeriene.

Alte ţări cu care Rusia va relua zborurile după 9 aprilie includ Algeria, China, Liban, Peru şi Pakistan, a anunţat grupul de lucru rus pentru coronavirus.

Mişustin a mai spus că Rusia va ridica restricţiile privind călătoriile peste graniţa terestră dintre Rusia şi China.

Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din 36 de ţări, inclusiv toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, ca răspuns la sancţiunile legate de Ucraina care vizează sectorul său aviatic.

Măsurile punitive impuse de puterile occidentale au forţat şi firmele occidentale să rezilieze contractele de leasing cu companiile aeriene ruse pentru peste 500 de aeronave.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *