Ucraina va primi curent prin intermediul unor stații plutitoare de producere a energiei electrice, trimise de o companie turcă

Redacția dec. 8, 2022 0 comentarii
energie electrica, curent, retea electrica, stalp

O companie turcă ar putea trimite stații plutitoare de producere a curentului electric în Marea Neagră pentru a furniza Ucrainei până la 400 de megawați de energie electrică, scrie Rador.

Discuțiile în acest sens sunt în desfășurare, după cum a declarat miercuri directorul general al companiei Karpowership, Zeynep Harezi, într-un interviu acordat agenției turce de știri Anadolu.

„Negociem pentru o putere de aproximativ 300-400 MW. Această capacitate poate furniza energie electrică pentru un milion de gospodării”, a spus Zeynep Harezi.

Acesta a menționat că pot trimite trei sau patru nave pentru a oferi această capacitate de producție. „Rămâne de convenit cum vor arăta detaliile tehnice și comerciale, precum și asigurarea securității lor”, a declarat directorul Karpowership.

„Există linii de curent electric între România, Moldova și Ucraina. Putem amplasa nave în România și Moldova și putem furniza energie electrică prin linii electrice către Ucraina”, a mai explicat Harezi. Ea a mai spus că, după problemele de infrastructură cauzate de război, prima cerere de furnizare de astfel de nave a fost primită de la operatorul sistemului ucrainean pentru transportul energiei electrice Ukrenergo. Potrivit lui Harezi, în legătură cu acest plan a fost informată și Organizația Națiunilor Unite pentru a oferi coordonarea necesară a operațiunii.

Sursa foto: Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *