Piața imobiliară în Statele Unite: vânzările de case de vacanță au crescut în anul pandemiei

Florida Sursa foto: Pexels

Cu norme de izolare și munca de la distanțe, anul pandemiei a mai adus un trend pe piața imobiliară: cumpărarea de case de vacanță, notează CNN Business. 

Angajații care au putut lucra de acază au ridicat achizițiile sezoniere de case anul trecut. Vânzările de case de vacanță au crescut în Statele Unite cu 16% în 2020 față de anul precedent, depășind creșterea generală a vânzărilor de case existente anul trecut, care a fost de 5,6%, potrivit unui raport al Asociației Naționale a Agenților Imobiliari. Iar tendința a continuat în acest an, vânzările crescând deja cu 33% până în aprilie față de anul trecut. Cele mai populare zone au fost în Florida, Maryland, Massachusetts, Michigan și Carolina de Nord, anul trecut.

Prețurile în zone cu case de vacanță au crescut într-un ritm mai alert decât în ​​cele fără astfel de proprietăți, în mare parte din cauza stocului redus și a cererii puternice. Prețul mediu de vânzare a locuințelor existente a crescut de obicei cu 14% în regiuni cu case de vacanță, comparativ cu 10% în celelalte.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *