Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a companiei BlackBerry 

BlackBerry, telefon, companie de telecomunicatii Sursă foto: Unsplash

Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, la câteva luni după ce compania canadiană de tehnologie a început o revizuire strategică a activităţilor sale, transmite Reuters.

Acţiunile BlackBerry listate în SUA, care au crescut anterior cu aproximativ 17% ca reacţie la această informaţie, au închis vineri la 5,23 dolari pe unitate, oferind companiei o capitalizare de piaţă de 3,1 miliarde de dolari.

Detaliile ofertei nu au putut fi aflate. Veritas şi Blackberry nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Veritas a făcut o ofertă pentru întreaga companie, a spus sursa, adăugând că BlackBerry este în discuţii şi cu alţi potenţiali cumpărători.

BlackBerry a declarat în mai că va lua în considerare opţiuni strategice pentru portofoliul său de afaceri, care ar putea include posibila separare a uneia sau mai multor afaceri.

Fondată în 1984, compania produce în prezent software pentru maşini şi securitate cibernetică. A devenit populară pentru smartphone-urile sale folosite de directori, politicieni şi o mulțime de de fani la începutul anilor 2000.

Compania a renunţat la afacerea cu smartphone-uri anul trecut şi de atunci a încercat să-şi vândă brevetele vechi legate de dispozitivele sale mobile.

În mai, BlackBerry a declarat că va continua vânzarea anunţată anterior a brevetelor legate de dispozitivele sale mobile către Malikie Innovations Limited, pentru până la 900 de milioane de dolari.

O înţelegere anterioară de vânzare a acestor brevete către Catapult IP Innovations Inc pentru 600 de milioane de dolari a eşuat, deoarece a durat mai mult decât de obicei pentru a se încheia.

În 2016, BlackBerry a declarat că nu va mai produce smartphone-urile sale clasice. De atunci, firma a încercat să opereze furnizor de software de ultimă generaţie.

BlackBerry conduce două afaceri principale – una axată pe software de securitate cibernetică, în timp ce cealaltă produce produse ”Internet-of-Things”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: