Fondul Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a companiei BlackBerry 

BlackBerry, telefon, companie de telecomunicatii Sursă foto: Unsplash

Veritas Capital a făcut o ofertă de cumpărare a BlackBerry, potrivit unei persoane familiarizate cu problema, la câteva luni după ce compania canadiană de tehnologie a început o revizuire strategică a activităţilor sale, transmite Reuters.

Acţiunile BlackBerry listate în SUA, care au crescut anterior cu aproximativ 17% ca reacţie la această informaţie, au închis vineri la 5,23 dolari pe unitate, oferind companiei o capitalizare de piaţă de 3,1 miliarde de dolari.

Detaliile ofertei nu au putut fi aflate. Veritas şi Blackberry nu au răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii.

Veritas a făcut o ofertă pentru întreaga companie, a spus sursa, adăugând că BlackBerry este în discuţii şi cu alţi potenţiali cumpărători.

BlackBerry a declarat în mai că va lua în considerare opţiuni strategice pentru portofoliul său de afaceri, care ar putea include posibila separare a uneia sau mai multor afaceri.

Fondată în 1984, compania produce în prezent software pentru maşini şi securitate cibernetică. A devenit populară pentru smartphone-urile sale folosite de directori, politicieni şi o mulțime de de fani la începutul anilor 2000.

Compania a renunţat la afacerea cu smartphone-uri anul trecut şi de atunci a încercat să-şi vândă brevetele vechi legate de dispozitivele sale mobile.

În mai, BlackBerry a declarat că va continua vânzarea anunţată anterior a brevetelor legate de dispozitivele sale mobile către Malikie Innovations Limited, pentru până la 900 de milioane de dolari.

O înţelegere anterioară de vânzare a acestor brevete către Catapult IP Innovations Inc pentru 600 de milioane de dolari a eşuat, deoarece a durat mai mult decât de obicei pentru a se încheia.

În 2016, BlackBerry a declarat că nu va mai produce smartphone-urile sale clasice. De atunci, firma a încercat să opereze furnizor de software de ultimă generaţie.

BlackBerry conduce două afaceri principale – una axată pe software de securitate cibernetică, în timp ce cealaltă produce produse ”Internet-of-Things”.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *