Pierderile economice cauzate de disparitatea de gen pe piața muncii se ridică la 370 de miliarde de euro pe an, spune şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România

salariu barbati femei, gender pay gap Sursa foto: AdobeStock

Pierderile economice cauzate de disparitatea de gen în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă se ridică la 370 de miliarde de euro pe an, iar îmbunătăţirea egalităţii de gen ar putea duce la o creştere a PIB-ului european de până la 3,15 trilioane de euro, până în 2050, a declarat, marţi seara, pe scena Ateneului Român, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, la cea de-a şasea ediţie a Galei “Women in economy”, transmite Agerpres.

“Colaborările incluzive cresc diversitatea cognitivă, care este esenţială pentru a gândi soluţii la problemele sistemice complexe cu care ne confruntăm în prezent, de la tranziţia verde la impactul noilor tehnologii asupra modului nostru de viaţă şi consum. A nu include jumătate de Românie, jumătate de Europă, jumătate de glob în procesul de luare a deciziilor şi de elaborare a politicilor publice nu poate fi acceptabil. Egalitatea de şanse nu este un moft, ci o înţelegere corectă, raţională a unui imperativ care este atât social, cât şi economic. Pierderile economice cauzate de disparitatea de gen în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă se ridică la 370 de miliarde de euro pe an. Îmbunătăţirea egalităţii de gen ar putea duce la o creştere a PIB-ului european de până la 3,15 trilioane de euro, până în 2050. Leadership-ul, aşa cum îl regăsiţi la nivelul instituţiilor europene, Comisia Europeană şi Parlamentul European, a arătat că femeile au calităţile necesare pentru a conduce în aceste vremuri pe care le numim de ‘permacriză’. Leadership-ul feminin a arătat că femeile preşedinte de ţară îşi pot conduce ţara înspre începerea unui parcurs european de succes”, a menţionat Chiriac.

În viziunea şefei Reprezentanţei Comisiei Europene în România, în domeniul afacerilor, femeile “reprezintă o valoare adăugată inestimabilă pentru capacitatea economiilor noastre de a creşte”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

“La nivelul Uniunii Europene, dezvoltăm şi cadrul legal necesar pentru a face următorii paşi dincolo de retorică. Avem directive privind transparenţa salarială, privind prezenţa femeilor în consilii de administraţie, privind combaterea violenţei împotriva femeilor, toate sub egida strategiei noastre europene pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. Femeile din domeniul afacerilor, al economiei reprezintă o valoare adăugată inestimabilă pentru capacitatea economiilor noastre de a creşte, de a inova, de a performa. Femeile pot construi afaceri ancorate în misiune, în valori. Femeile pot construi echipe cu empatie şi cu asumarea importanţei culturii organizaţionale în care diversitatea şi colaborările incluzive aduc rezultate, aduc profit, dar şi bunăstare emoţională şi materială. Atunci când femeile sunt alese în funcţii politice, politicile publice sunt mai variate şi mai atente la impactul social asupra femeilor, copiilor şi a grupurilor. Ştim, de asemenea, că atunci când mai multe femei sunt implicate în pace şi securitate rezultatele sunt mai sustenabile, mai incluzive, mai durabile”, a spus Ramona Chiriac.

Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului de subvenții al Parlamentului European în domeniul comunicării. Parlamentul European nu a fost implicat în pregătirea proiectului și nu este responsabil în nicio măsură de informațiile sau punctele de vedere exprimate în cadrul proiectului, iar acestea nu-i impun nicio obligație; responsabilitatea aparține exclusiv autorilor, persoanelor intervievate, editorilor sau difuzorilor programului, în conformitate cu legislația aplicabilă. Parlamentul European nu poate fi considerat responsabil nici pentru daunele, directe sau indirecte, care pot rezulta în urma realizării proiectului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: