Băncile italiene trebuie să iasă din Rusia, transmite guvernatorul Fabio Panetta, care e și membru în conducerea BCE

Unicredit pixabay.com

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o “problemă de reputaţie”, a declarat sâmbătă guvernatorul Băncii Centrale a Italiei, Fabio Panetta, care face parte şi din consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

După grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International, grupul bancar italian UniCredit este banca europeană cu cea mai mare expunere pe Rusia, iar o altă mare bancă italiană, Intesa Sanpaolo, lucrează şi ea pentru vânzarea operaţiunilor sale din Rusia.

“Trebuie să pleci din Rusia”, le-a spus Panetta jurnaliştilor la conferinţa de presă de la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din ţările G7, care a avut loc la Stresa, nordul Italiei.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

“Există unele dificultăţi obiective pentru că plecarea din Rusia este complicată, trebuie să găseşti un cumpărător ştiind că eşti pus într-o situaţie dificilă, poate fi un proces costisitor, cu toate acestea trebuie să pleci pentru că ai o problemă de reputaţie”, a adăugat Panetta.

Subsidiara din Rusia a UniCredit a fost afectată luna aceasta de o sechestrare de active în valoare de 463 milioane de euro, în legătură cu un proiect abandonat de gaze naturale pentru care banca a furnizat garanţii.

Referindu-se la situaţia din zona euro, Fabio Panetta a apreciat că a venit momentul pentru o reducere de dobândă. “Cred că avem condiţiile pentru o modificare a politicii monetare” la reuniunea consiliului guvernatorilor din 6 iunie, a spus Panetta. “Avem o mantră de a lua deciziile care se impun la momentul fiecărei reuniuni dar eu cred că există un larg consens şi chiar şi cei care aveau unele îndoieli încep să se apropie de un acord privind o reducere”, a adăugat guvernatorul Băncii Italiei.

Întrebat dacă oficialii din G7 au discutat despre starea băncilor la acest moment, Panetta a spus că “ceea ce vedem astăzi în Italia şi Europa este un sistem bancar sănătos cu o capitalizare bună”.

Pe lângă SUA şi Italia, care asigură în acest an preşedinţia grupului, din G7 mai fac parte Japonia, Canada, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: