Aurul atinge cel mai ridicat nivel din ianuarie 2021, după ce Rusia a lansat atacuri asupra Ucrainei

aur Sursă foto: Unsplash

Prețurile aurului au crescut joi pentru la cel mai ridicat nivel din peste un an, iar paladiul a crescut, în timp ce forțele ruse au atacat Ucraina într-o ofensivă aeriană și terestră extinsă, scrie Business Insider.

Contractele futures pe aur au crescut cu 2,8%, la 1.965 dolari/gram, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2021. Metalul prețios este văzut ca un activ sigur în vremuri de criză, iar câștigurile sale au venit pe măsură ce investitorii au fugit de riscuri.

De asemenea, argintul a crescut cu 3,2%, până la 25,32 dolari pe gram, cel mai ridicat nivel din noiembrie anul trecut, în timp ce nichelul, paladiul și aluminiul au crescut brusc.

Rusia a atacat Ucraina joi dimineață la ordinul președintelui Vladimir Putin, în ceea ce ministrul de externe al Ucrainei a numit o „invazie la scară largă”.

Strategistul bancă de investiții daneză Saxo Bank, Ole Hansen, a spus că aurul ar putea ajunge la 2.000 de dolari pe gram. „Este probabil ca aurul și argintul să rămână la cerere, obligațiunile luptându-se să ofere refugiul sigur obișnuit, deoarece acest conflict vine cu o inflație și mai mare”, a spus Hansen.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *