Proprietarul Zara închide magazinele și platforma online din Rusia

Zara Plaza Romania Sursa foto: Zara

Retailerul spaniol de modă Inditex, proprietarul Zara, a oprit tranzacțiile în Rusia, a închis cele 502 de magazine ale sale și a oprit vânzările online, a anunțat compania într-un comunicat sâmbătă, scrie Reuters.

„În circumstanțele actuale, Inditex nu poate garanta continuitatea operațiunilor și condițiilor comerciale din Federația Rusă și își suspendă temporar activitatea”, a declarat cea mai mare companie de modă din lume.

Rusia reprezintă aproximativ 8,5% din EBIT-ul global al grupului (câștiguri înainte de dobânzi și impozite) și toate magazinele Inditex funcționează pe bază de închiriere. „Investiția nu este relevantă din punct de vedere financiar”, a spus Inditex.

Inditex a transmis că va oferi celor peste 9.000 de angajați un plan special de asistență, fără a oferi detalii. Grupul a spus că cele 79 de magazine ale sale din Ucraina au fost deja închise temporar.

Anunțul Zara vine după ce și principalul său rival H&M a anunțat că își închide afacerile de pe piața rusă.

Și al doilea mare retailer de modă din Spania, Mango, a declarat joi că își închide temporar cele 120 de magazine rusești, iar Tendam, al treilea grup spaniol de îmbrăcăminte, a anunțat că a luat o decizie similară sâmbătă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: