Abonamentele fără reclame pentru Instagram și Facebook vor costa 13 euro pe lună pentru un cont pe mobil și 10 euro pentru desktop 

facebook instagram whatsapp retea socializare retele socializare telefon sursa foto: Facebook/ Brett Jordan

Compania Meta Platforms analizează un plan care ar putea determina utilizatorii din Uniunea Europeană să plătească până la 14 dolari pentru a accesa versiunile fără reclame ale Instagram sau Facebook sau să accepte reclame personalizate pentru versiunile gratuite, a relatat luni Wall Street Journal, potrivit Reuters.

Conform acestui plan, Meta ar urma să perceapă aproximativ 10 euro (10,46 dolari) pe lună pe un desktop pentru un cont de Facebook sau Instagram și aproximativ 6 euro pentru fiecare cont suplimentar conectat, se arată în raport, citând persoane familiarizate cu propunerea.

Pe dispozitivele mobile, prețul pentru un singur cont ar urca la aproximativ 13 euro, deoarece Meta ar lua în calcul comisioanele percepute de magazinele de aplicații Apple și Google, a precizat WSJ.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Compania de social media a fost amendată cu 390 de milioane de euro la începutul acestui an de către comisarul irlandez pentru confidențialitatea datelor și i s-a spus că nu poate folosi așa-numitul temei juridic “contract” pentru a trimite utilizatorilor reclame bazate pe activitatea lor online.

Ulterior, Meta a declarat că intenționează să ceară consimțământul utilizatorilor din UE înainte de a permite întreprinderilor să direcționeze publicitatea pentru a răspunde la o serie de cerințe de reglementare în evoluție în regiune.  Meta a anunțat acum autoritățile de reglementare europene că speră să lanseze planul fără reclame, pe care îl numește subscription no ads (SNA), în următoarele luni pentru utilizatorii din Europa, mai scrie publicația citată.

Un purtător de cuvânt al Meta a declarat pentru Journal că societatea crede în “serviciile gratuite care sunt susținute de reclame personalizate”, dar că explorează “opțiuni pentru a se asigura că respectăm cerințele de reglementare în evoluție”.

Meta, Comisia pentru protecția datelor din Irlanda și Comisia Europeană nu au răspuns la solicitările Reuters de a comenta în afara orelor obișnuite de lucru. The New York Times a relatat pentru prima dată că Meta ia în considerare versiuni plătite ale Facebook și Instagram fără reclame pentru utilizatorii care locuiesc în UE, fără a oferi detalii despre cât ar costa acestea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: