Acţiunile Meta au crescut cu 25% joi dimineaţă, înregistrând cea mai bună evoluţie zilnică din aproape un deceniu, pe fondul unei serii de upgrade-uri ale analiştilor care au venit după veniturile peste aşteptări raportate de companie pentru trimestrul patru şi prognozele optimiste ale CEO-ului Mark Zuckerberg, transmite CNBC, citat de News.ro.
Acţiunile Meta se află la cel mai ridicat nivel din septembrie 2022, care a fost atins cu câteva săptămâni înainte de un raport dezastruos al câştigurilor din trimestrul trei, care i-a determinat pe analiştii de pe Wall Street să pună la îndoială în mod deschis conducerea lui Zuckerberg.
Cu toate acestea, a existat un ton semnificativ schimbat în notele analiştilor, miercuri seara şi joi dimineaţă, compania depăşind cele mai ridicate estimări, cu venituri de 32,17 miliarde de dolari.
„META chiar merită să crească cu 20% după închiderea bursei?!” a afirmat Mark Mahaney, analistul Evercore ISI. Într-un cuvânt, Mahaney a scris: „Da”.
El a citat „previziunile de cheltuieli semnificativ reduse” şi o răscumpărare de acţiuni mai mare decât cea anticipată, ridicând preţul ţintă al acţiunilor la 275 de dolari şi reiterând un rating de performanţă superior.
Barton Crockett, analist la Rosenblatt, a îmbunătăţitt ratingul acţiunilor Meta la cumpărare, stabilind preţul ţintă la 220 de dolari şi spunând că este convins de o evaluare ”atrăgătoare”.
Michael Morris, analist la La Guggenheim, şi-a revizuit preţul ţintă la 210 dolari pe acţiune, menţinând un rating de cumpărare, invocând parţial costurile reduse şi încrederea în mesajele managementului privind „impulsul”.
Comentariul lui Zuckerberg a fost bine primit de analişti, la doar câteva luni după ce co-fondatorul Meta şi-a asumat responsabilitatea pentru concedierea a mii de muncitori.
„Tema noastră de management pentru 2023 este „Anul eficienţei” şi suntem concentraţi să devenim o organizaţie mai puternică şi mai agilă”, a spus el într-un comunicat de miercuri.
Zuckerberg, în vârstă de 38 de ani, a condus tranziţia companiei către realitatea virtuală, investind miliarde în Reality Labs. Este o manevră costisitoare, care i-a adus critici atât din partea analiştilor, cât şi a investitorilor activişti, inclusiv din partea lui Brad Gerstner, de la Altimeter Capital, care vede aceste investiţii ca pe o distragere a atenţiei de la activităţile publicitare de bază ale companiei.