Activitatea de producţie a Chinei a scăzut în august la un nivel minim al ultimelor şase luni

asian-builder-china-33266 china muncitori Sursa: Pixabay

Activitatea de producţie a Chinei a scăzut în august la un nivel minim al ultimelor şase luni, deoarece preţurile la poarta fabricii s-au redus şi proprietarii au avut dificultăţi la atragerea de comenzi, a arătat sâmbătă un sondaj oficial, exercitând presiuni asupra factorilor de decizie să continue cu planurile de a direcţiona mai multe stimulente către gospodării pentru a susţine consumul, relatează Reuters, transmite News.ro.

Indicele directorilor de achiziţii al Biroului Naţional de Statistică a scăzut la 49,1, de la 49,4 în iulie, a şasea scădere consecutivă şi a patra lună sub pragul de 50 care separă creşterea de contracţie.

Acest indice a ratat prognoza mediană de 49,5 dintr-un sondaj Reuters.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

După un al doilea trimestru sumbru, a doua cea mai mare economie a lumii şi-a pierdut şi mai mult din avânt în iulie, determinând factorii de decizie să semnaleze că sunt gata să se abată de la politica lor de a investi fonduri în proiecte de infrastructură, orientând în schimb noi stimulente către gospodării.

Încrederea rămâne sumbră în rândul producătorilor, deoarece o criză imobiliară de ani de zile menţine cererea internă în criză, iar restricţiile occidentale se profilează asupra exporturilor chineze, cum ar fi vehiculele electrice.

Producătorii au raportat că preţurile la poarta fabricii au fost cele mai slabe din ultimele 14 luni, indicele scăzând la 42, de la 46,3 în iulie, în timp ce noile comenzi şi noile comenzi de export au rămas ferm în teritoriu negativ, iar producătorii au menţinut oprirea angajărilor.

”Poziţia politicii fiscale rămâne destul de restrictivă, ceea ce poate să fi contribuit la un impuls economic slab”, a declarat Zhiwei Zhang, economist şef la Pinpoint Asset Management.

El a adăugat că ”pentru a realiza stabilizarea economică, poziţia politicii fiscale trebuie să devină mult mai susţinătoare. Odată cu încetinirea economiei SUA, exporturile ar putea să nu fie o sursă de creştere la fel de fiabilă ca în prima jumătate a anului”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: