Analiză eToro: UiPath își îmbunătățește rezultatele financiare, dar se confruntă cu litigii

uipath Sursa foto: Facebook/UiPath

Rezultatele financiare ale UiPath au depăşit aşteptările Wall Street, iar acţiunile au crescut cu 11,47%, la peste 18 de dolari, dar veştile bune au fost umbrite de litigii de tip acţiune colectivă intentate în ultimele zile în SUA, în care compania este acuzată că ar fi indus în eroare investitorii cu privire la perspectivele de creştere ale afacerilor sale, arată o analiză realizată de platforma socială de tranzacţionare şi investiţii eToro, citată de Agerpres.

Potrivit eToro, rezultatele financiare ale UiPath pentru al doilea trimestru fiscal 2024, încheiat la 31 iulie 2023, arată că veniturile au crescut la 287,3 milioane de dolari (+19% faţă de anul precedent). În acelaşi timp, compania a raportat o pierdere de 77,6 milioane de dolari, în scădere cu 35% comparativ cu pierderea de 120,4 milioane de dolari înregistrată în perioada similară din 2022.

În perspectivă, UiPath a anunţat că se aşteaptă ca, în al treilea trimestru fiscal, şă aibă venituri cuprinse între 313 şi 318 milioane de dolari. Compania şi-a mărit uşor estimările privind veniturile pentru întregul an, care se situează acum la 1,28 miliarde de dolari în medie. De asemenea, Consiliul de administraţie al UiPath a autorizat răscumpărarea de acţiuni în valoare de 500 de milioane de dolari.

UiPath furnizează o platformă de automatizare end-to-end care oferă o gamă de procese robotizate (RPA), inclusiv utilizarea inteligenţei artificiale prin intermediul unei suite de programe interconectate. Compania a început într-un apartament din Bucureşti şi a crescut până a devenit primul „unicorn” (un startup cu o valoare de peste un miliard de dolari) născut în România de pe bursa de la New York.

Conform consultanţilor Gartner, UiPath este plasată pe cea mai înaltă poziţie în secţiunea Lideri a Cadranului Magic al RPA, alături de companii precum: Automation Anywhere, Blue Prism şi Microsoft. De altfel, gigantul american Microsoft a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în domeniul RPA, în condiţiile în care, în 2020, nu se afla nici măcar în acest cadran, ci mult mai jos, în cadranul Vizionarilor, precizează sursa citată.

eToro este o platformă socială de tranzacţionare şi investiţii unde se pot tranzacţiona, se poate face schimb de cunoştinţe despre investiţii. În prezent, platforma are peste 32 de milioane de utilizatori înregistraţi din mai mult de o sută de ţări.

Sursa foto: Facebook/UiPath

Comentarii

  1. Daca tot ati pus in titlu “.., dar se confrunta cu litigii”, nu considerati ca ar fi facut sens si chiar se cerea sa enumerati in articol si cateva exemple de litigii in care e implicata compania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *