Analiză Kaspersky: Utilizatorii TikTok sunt cei mai interesaţi de setările de securitate stricte pentru toate serviciile

tiktok Sursa foto: Pixabay

Utilizatorii TikTok sunt cei mai interesaţi de setările de securitate stricte pentru toate serviciile, în proporţie de 71%, în timp ce, pe locul secund, se află reţeaua socială rusă VK (48%), iar pe trei se clasează Instagram, cu 42% dintre cerinţe, conform datelor analizate de Kaspersky și citate de Agerpres.

În acelaşi timp, 53% dintre posesorii de iPhone sunt cei mai îngrijoraţi de siguranţa online în comparaţie cu alte platforme, 57% dintre utilizatorii de Android caută setări pentru nivelul mediu, iar 39% sunt interesaţi de cele mai ridicate măsuri de securitate.

În ceea ce priveşte serviciile digitale, utilizatorii TikTok sunt cei mai interesaţi de setările stricte pentru o securitate mai strictă.

Reţeaua socială rusă VK se clasează pe locul doi, cu o pondere a solicitărilor pentru cel mai ridicat nivel de siguranţă (48%), în timp ce Instagram încheie podiumul (42% dintre cerinţe urmăresc stabilirea de setări stricte). Totodată, nivelul de siguranţă al Facebook este cel mai puţin îngrijorător, cota sa de solicitări pentru cele mai restrictive niveluri de securitate fiind de 33%.

Potrivit sursei citate pe segmentul platformelor desktop, mai mult de jumătate dintre utilizatorii de Mac (59%) sunt interesaţi de setările medii, urmaţi de către cei care preferă Windows (41%). Proprietarii de dispozitive Mac caută sfaturi de securitate strictă mai puţin decât proprietarii de dispozitive Windows (33% vs 41%).

Analiza de specialitate relevă faptul că, după centralizarea tuturor solicitărilor, Android este cea mai populară platformă printre utilizatorii care caută sfaturi de securitate pe site-ul Privacy Checker, cu o pondere de 67%. Astfel, ponderea solicitărilor pentru iPhone este de doar 11%, iar pentru Mac de 4%. Totodată, aproape o cincime (18%) dintre toate interogările provin şi din Windows.

Kaspersky a analizat datele anonimizate furnizate, în perioada 1 decembrie 2019 – 15 noiembrie 2021, în mod voluntar, de către vizitatorii Privacy Checker, un site web care conţine sfaturi utile privind setările de confidenţialitate pentru diferite servicii şi platforme de internet.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *