Bentley va construi prima mașină electrică din 2025

Bentley pixabay.com

Prima mașină electrică dezvoltată de producătorul auto de lux Bentley, va apărea în 2025,  și va fi construită la uzina Crewe a companiei de lux din Marea Britanie, scrie autocar.co.uk.

Astfel,  viitorul fabricii Bentley din Crewe, cu 4.000 de angajați, e asigurat mai ales că se vor investi 2,5 miliarde de lire sterline pentru șantier și cercetare și dezvoltare în următorul deceniu.

Caroseriile nevopsite ale viitorului EV vor fi, totuși, construite în uzina din Hanovra a grupului Volkswagen, care controlează Bentley, înainte de a fi expediate la Crewe.

Anunțul de astăzi face parte din strategia Bentley, denumită Beyond100, care a fost lansată în 2020 și prevedea ca Bentley să devină exclusiv electric și complet neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

Alături de amplasamentul existent, Bentley va construi o nouă fabrică de la zero pentru Ev-uri, dar nu tot terenul pentru extindere este încă achiziționat, iar orice facilitate va fi adiacentă clădirilor actuale, mai degrabă decât într-o altă zonă din Crewe.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *