Căile ferate germane vor să creeze un „pod al cerealelor” spre Ucraina

Redacția iul. 22, 2022 0 comentarii
cereale, grau

Compania feroviară de stat a Germaniei, Deutsche Bahn, a anunțat că plănuiește să transporte pe calea ferată cereale din Ucraina către porturile germane, scrie Reuters, citată de Rador.

Invazia Rusiei în Ucraina – ambele fiind furnizori majori de grâu pe piața mondială – a dus la explozia prețurilor la cereale și alte produse alimentare. A obstrucționat exporturile Kievului, blocând zeci de nave în porturi și aproximativ 20 de milioane de tone de cereale în silozurile din Odesa. Deutsche Bahn a declarat că își va modifica o cale ferată înființată special pentru a trimite ajutoare umanitare, astfel încât să poată fi folosită și la transportul cerealelor din Ucraina către porturile germane Rostock, Hamburg și Brake, lângă Bremerhaven.

Deutsche Bahn intenționează să trimită mai multe trenuri pe săptămână, iar o mare parte a acestor cereale va tranzita Polonia și România, a afirmat compania, precizând că deocamdată nu poate aprecia ce cantitatea de cereale va putea transporta în acest mod.

„Vom transporta cât mai multe cereale cu putință”, a declarat un purtător de cuvânt al acesteia, citat de agenția DPA, care a relatat știrea în premieră.

Foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *