Casele colonelului Teodor Vera din cartierul evreiesc, scoase la vânzare pentru1,6 milioane de euro

casa colonel Teodor Vera Foto: Sotheby's

Casele colonelului Teodor Vera din cartierul evreiesc sunt scoase la vânzare pentru 1,6 milioane de euro, potrivit unui anunț al Sotheby’s.

Conform prezentării de vânzare, ansamblu de case istorice este situat în cartierul evreiesc din Capitală, mai exact pe strada Romulus, devenit monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, construit pentru colonelul Teodor Vera, comandantul Regimentului Obuziere, luptător al armatei Române în războiul pentru întregirea României din 1916-1919, în bătăliile de la Mărăști și Mărășești. Strada Romulus, din fosta mahala Lucaci, este una dintre străzile istorice de seamă ale Bucureștiului.

“Aici lua ființă în 1867, lângă locuința lui Hermann I. Rieber, prima fabrică de trăsuri Rieber, care ulterior avea să devină fabrică de automobile de lux. Fie că au locuit în vile somptuoase construite în perioada antebelică, ori în blocuri cochete construite intre cele două războaie mondiale, de-a lungul timpului aici au trăit personalități precum Ionel Teodoreanu, M.I. Demetrescu, Anton Pann, Eugen Lovinescu, George Vraca, Ionescu Gion”, arată intermediarii de vânzare. Aici întâlnim două stiluri arhitecturale care formează un mixt, compus din două case construite în etape, pe un teren de 1.030 mp, corpul principal în stil arhitectural Neoclasic francez, construit în anul 1888, și corpul secundar în stil arhitectural Neoromânesc, construit în anul 1929 după planurile arhitectului Grigore Cerchez.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Arhitectura construcțiilor a fost bine conservată, susțin vânzătorii, care precizează că elementele arhitecturale au fost restaurate după cele originale în anii 2000, păstrându-se geometria, textura și culoarea fațadelor, a geamurilor, ușilor și a tuturor elementelor particulare.

Clădirea principală, construită în stil Neoclasic francez, cu un regim de înălțime de P+M, are o suprafață desfășurată de 708 mp, și e compusă din 14 camere, 2 bucătării, 5 grupuri sanitare și 4 căi de acces.

Clădirea secundară, construită în anul 1929 în stil Neoromânesc, după planurile arhitectului Grigore Cerchez, cu un regim de înălțime de S+P+1E+M și o suprafață desfășurată de 577 mp, e compusă din 17 camere, 2 bucătării, 7 grupuri sanitare și 4 căi de acces. Mai dispune și de un subsol pe 3 niveluri, din care unul este amenajat cu destinația de cramă. Întregul subsol beneficiază de aerisire naturală, are o suprafață utilă de 77 mp, și este compus din cramă, 5 camere de depozitare grupate pe spații distincte. Starea generală de la interior este una bună, cu finisaje.

Curtea liberă în suprafață de 491 mp, pavată și dotată cu sistem de iluminare nocturnă, este compusă din două fragmente cu acces din stradă și o curte interioară separată. Dispunerea curții principale permite parcarea unui numar de până la 12 autoturisme.

În ceea ce privește posibilele destinații, ansamblul ar putea fi convertit într-o clinică medicală (în prezent este închiriat parțial de o clinică), într-un restaurant, boutique-hotel, diverse activități de birou, reprezentanță, showroom, sau într-un obiectiv cu destinație mixtă, de locuit și de business în același timp.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: