Ce măsuri au mai luat companiile occidentale pentru a respecta sancțiunile impuse Rusiei

Rusia Ucraina protest Putin Sursa foto Pexels Matti

Cum criza dintre Rusia și Occident ia proporții după invazia rusă a Ucrainei și alte companii occidentale au anunțat că și-au închis filialele ruse și analizează cum vor fi afectate de sancțiunile impuse Rusiei.

Producătorul de echipamente agricole Deere & Co a anunțat că și-a închis biroul din Ucraina, ca măsură de precauție. Compania are aproximativ 40 de angajați în Ucraina.

Între timp, Rusia a declarat că limitează parțial accesul la Facebook, acuzând-o că „cenzurează” mass-media rusă.

Delta Air Lines, care nu operează servicii către Ucraina sau Rusia, a declarat vineri că și-a suspendat serviciul de partajare a codului cu compania aeriană rusă Aeroflot.

Filiala de securitate a locuinței a Amazon.com, Ring, a declarat că se coordonează îndeaproape cu partenerii săi de la Squad din Ucraina „pentru a sprijini siguranța și bunăstarea echipei și a familiilor acestora”. Potrivit datelor LinkedIn, Squad are peste 700 de angajați, dintre care unii au lucrat pentru brațul de cercetare Ring Ukraine până în urmă cu aproximativ un an.

Amazon nu a avut niciun comentariu suplimentar despre amprenta sa în Ucraina sau Rusia, sau despre modul în care acțiunile comerciale ale SUA ar avea un impact asupra afacerii sale, dacă este deloc.

Kinross Gold, cu sediul în Toronto, a declarat că mina sa de aur subterană Kupol din colțul extrem de nord-est al Rusiei funcționează normal. Aproape toți angajații companiei din țară sunt ruși, iar Kupol a stocat la fața locului proviziile pentru un an întreg, având în vedere că operează într-o regiune rece, a spus compania.

Kinross a adăugat că analizează cele mai recente sancțiuni împotriva Rusiei pentru a vedea cum ar putea afecta operațiunile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *