CEO-ul gigantului american Boeing, previziuni despre piața aeronautică: “Cred că va mai dura doi-trei ani pentru a ne reveni complet”

Redacția iun. 19, 2021 1 comentarii
Boeing-737-MAX

Transformarea digitală și tranziția înspre o industrie a aviației cu emisii reduse de carbon sunt cele două priorități ale gigantului american Boeing. Piața își va reveni după greaua lovitură a pandemiei în 2-3 ani, consideră David Calhoun, CEO Boeing, citat într-un interviu al Figaro.fr.

“Pandemia a provocat un cutremur pentru industria noastră, care nu a cunoscut niciodată o criză de o asemenea anvergură. Dar aeronautica este o industrie care lucrează pe termen lung, va depăși această criză. Cred că va mai dura doi-trei ani pentru a ne reveni complet. Apoi, industria noastră va decola din nou cu vigoare, ajutată de redresarea turismului și a călătoriilor de afaceri. Este o industrie rezistentă și puternică”, a declarat CEO-ul Boeing, într-un interviu pentru Lefigaro.fr.

Transformarea digitală și tranziția înspre o industrie a aviației cu emisii reduse de carbon sunt cele două priorități ale gigantului american.

În 2020, pierderile nete ale Boeing au atins un nivel record, 11,9 miliarde de dolari, arată datele publicate în presa internațională. Veniturile din 2020 au fost de 58,2 miliarde de dolari, în scădere cu 24%, în condiţiile în care compania a raportat în 2018 un nivel record al veniturilor de circa 100 de miliarde de dolari. Circa 19.000 de locuri de muncă au fost eliminate doar în primele nouă luni ale anului trecut.

Comentarii

  1. Cred ca termenul avansat pentru revenire a mai aproape de realitate!
    Toate previziunile de pana acum despre revenire sunt fantezii!
    Sunt mari dezechilibre iar valul 3 sau 4 ar putea sa întârzie revenirea.
    Atentie la aberațiile INS si ale oficialilor romani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *