Climatico a raportat o cifră de afaceri de peste 11 milioane de euro în 2022

Climatico

CLIMATICO, companie cu capital 100% românesc și care activează pe piața de Heating Ventilation Air Conditioner (HVAC) din România, raportează o cifră de afaceri de peste 11 milioane euro în anul 2022, reprezentând o creștere de 36% în comparație cu anul precedent, potrivit unui comunicat de presă.

Creșterea medie a pieței a fost de 18,7%, cu vânzări de echipamente și instalații HVAC estimate la peste 710 de milioane de euro.

CLIMATICO  a reușit să își consolideze poziția în industria HVAC având o distribuție echilibrată a cifrei de afaceri între segmentele B2C (60%) și B2B (40%), deservind peste 12.000 de clienți.

Pompele de căldură vor continua să marcheze trendul sustenabilității și în 2023, o soluție eco-friendly pentru încălzire și răcire a clădirilor.

Anul 2022 a marcat o creștere semnificativă în utilizarea de soluții eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi pompele de căldură și panourile fotovoltaice, și acest trend se va menține și în 2023.

În contextul creșterii prețurilor la combustibili și a îngrijorării cu privire la impactul asupra mediului, mulți consumatori au ales să investească în echipamente care pot aduce economii semnificative și care au un impact redus asupra mediului. Pompele de căldură, în special, au atras atenția datorită eficienței energetice ridicate și a capacității de a furniza încălzire și răcire în aceeași unitate, fiind o soluție versatilă pentru multe tipuri de clădiri și utilizatori.

În ceea ce privește pompele de căldură, nivelul comenzilor a crescut cu peste 6 ori, însă producătorii nu au putut face față cererii totale. Din acest motiv, unele fabrici au fost nevoite să schimbe linii de fabricație și să maximizeze spațiul de producție prin relocarea birourilor în containere. Mulți producători au ales să își schimbe core-business-ul de la cazane pe combustibil gazos și alte echipamente către producția de pompe de căldură.

Pentru anul în curs, se prevede o cerere crescută pentru pompele de căldură, pe fondul tendinței tot mai accentuate de înlocuire a instalațiilor de încălzire și răcire vechi. În plus, noile reglementări la nivel european privind eficiența energetică și reducerea emisiilor de CO2 vor fi un factor important în decizia de a alege pompele de căldură ca alternativă la sistemele tradiționale. De asemenea, guvernul ar putea oferi stimulente fiscale și subvenții pentru aceste echipamente, ceea ce ar putea stimula și mai mult cererea de pe piață, forțând tranziția către echipamente cu un impact mai prietenos către mediul înconjurător, precum pompele de căldură sau echipamentele hibride.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *