Compania aeriană Lufthansa se așteaptă la o nouă “îmbunătățire semnificativă” a veniturilor după revenirea pe profit

lufthansa sursa foto: atlas-network.com

Compania germană Lufthansa  a înregistrat vineri o redresare “fără precedent”, în condițiile în care a revenit la un profit de 1,51 miliarde de euro în 2022 și se așteaptă la o îmbunătățire semnificativă a veniturilor în acest an, ceea ce a dus acțiunile sale la un maxim al ultimilor trei ani, pe măsură ce transportul aerian își revine, scrie Reuters.

Numărul de pasageri a crescut de peste două ori, iar veniturile nete aproape s-au dublat față de 2021, deși cifrele rămân departe de nivelurile de dinaintea pandemiei.

“Lufthansa s-a întors”, a declarat directorul general Carsten Spohr. “În doar un an, am realizat o redresare financiară fără precedent … Cererea de călătorii aeriene rămâne ridicată și în 2023”, a adăugat el.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Acțiunile au sărit la un maxim al ultimilor trei ani, câștigând vineri peste 5%, după ce au urcat cu peste 30% în valoare din decembrie anul trecut.

Profitul operațional al companiei pentru întregul an, de 1,51 miliarde de euro, a venit după o pierdere de 1,6 miliarde de euro în urmă cu un an.

Profitul pe trimestrul al patrulea a trecut la 575 de milioane de euro, de la o pierdere de 42 de milioane de euro, în conformitate cu așteptările.

Bilanțul s-a îmbunătățit și el, datoria netă scăzând la 6,9 miliarde de euro, de la 9 miliarde de euro.

Cu toate acestea, profitul operațional a fost în continuare cu 34% mai mic decât nivelul de dinaintea pandemiei din 2019, iar numărul de pasageri și-a revenit cu doar 72%. La fel ca și alte companii din industrie, Lufthansa se confruntă, de asemenea, cu costuri mari, precum și cu o creștere a prețurilor la combustibil.

Cu toate acestea, se așteaptă ca randamentele să rămână cu aproximativ 20% peste nivelurile din 2019, deoarece costurile mai mari sunt transferate pasagerilor, a declarat un reprezentant Lufthansa în cadrul unei conferințe de presă.

Compania a precizat că se așteaptă la “o nouă îmbunătățire semnificativă” a profitului operațional în acest an.

După ce a anulat multe zboruri anul trecut, compania încearcă să evite haosul de călătorie în această vară prin renunțarea la unele zboruri programate, deoarece personalul aeroportuar și tehnic rămâne în deficit.

Spohr a declarat în cadrul unei conferințe de presă că posibilitatea unor noi anulări va depinde mai degrabă de aeroporturi decât de companiile aeriene.

Sindicatul Verdi din Germania a declarat că revenirea Lufthansa pe profit înseamnă că trebuie să negocieze un acord mai bun cu angajații.

“Consiliul executiv trebuie acum să recâștige încrederea angajaților”, a declarat Marvin Reschinsky, managerul grupului Verdi pentru Lufthansa, în timp ce sindicatul face presiuni pentru ca tot personalul să primească un bonus de 3.000 de euro.

Spohr a declarat că Lufthansa a negociat deja o majorare permanentă a salariilor angajaților peste rata inflației.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: