Compania de consultanță KPMG îngheață salariile pentru 12.000 de angajați din Marea Britanie

KPMG 2
Compania de consultanță KPMG a înghețat salariile pentru aproximativ 12.000 de angajați din Marea Britanie, în condițiile în care climatul economic sumbru afectează cererea pentru serviciile sale în întreaga firmă, scrie Financial Times.
Șefii firmei de contabilitate Big Four au spus angajaților din cele patru divizii ale sale, în ultimele săptămâni, că nu vor primi o creștere salarială în acest an decât dacă vor fi promovați, potrivit unor surse Financial Times.
Măsura vine la doar câteva săptămâni după ce KPMG – unde anul trecut partenerii din Marea Britanie au câștigat în medie 717.000 de lire sterline – a lansat o nouă rundă de reduceri de personal și a înghețat salariile în cadrul diviziei sale de consultanță în domeniul afacerilor, ca urmare a unei încetiniri prelungite a activității de tranzacționare.
Angajații de la Big Four – Deloitte, EY, KPMG și PwC – beneficiază de o creștere salarială în majoritatea anilor. Inflația din Marea Britanie a fost de 4,6% în octombrie, ceea ce înseamnă că o înghețare va duce la reduceri salariale pe termen real.
Bonusurile vor fi, de asemenea, reduse, personalul din cadrul diviziei fiscale și juridice a KPMG, care numără 2.900 de angajați, urmând să primească 55% din suma totală care ar fi putut fi plătită, a declarat o persoană din interior.
Înghețarea salariilor nu va afecta personalul absolvent și internal firmei, potrivit persoanelor familiarizate cu situația.
Cifra de 12.000 de persoane include personalul care se califică pentru creșteri salariale, deoarece vor trece automat într-o bandă superioară pe baza vechimii, fără o promovare oficială – așa cum este standard în Big Four. Partenerii KPMG vor fi în mare măsură protejați de înghețarea salariilor, deoarece peste jumătate dintre ei participă la profiturile firmei, în loc să primească un salariu în Marea Britanie.
Această decizie reprezintă cel mai recent exemplu al firmelor de contabilitate și de consultanță care își strâng cureaua în condiții de piață dificile.

Cu toate acestea, având în vedere că înghețarea salariilor s-a extins acum dincolo de echipa de consultanță în tranzacții a KPMG, la întreaga firmă, acest lucru sugerează că unitățile care, de obicei, sunt mai rezistente în timpul unei încetiniri economice, cum ar fi cea de taxe, au fost, de asemenea, afectate de mediul dificil.

Într-un mesaj video preînregistrat trimis în această lună, șefii din cadrul diviziei de taxe și servicii juridice a KPMG au spus personalului că decizia de a îngheța salariile a fost luată din cauza „incertitudinii continue a pieței” și după ce divizia nu a reușit să își atingă ținta de venituri pentru anul financiar 2023, a declarat o persoană din interior.

Cele patru linii de afaceri ale firmei sunt audit, consultanță, consultanță în tranzacții și taxe și juridic.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Toate firmele Big Four au anunțat programe de disponibilizare în ultimele luni. PwC și-a anunțat cei 25.000 de angajați din Marea Britanie să se aștepte la creșteri salariale și bonusuri mai mici și la potențiale înghețări în acest an, ca urmare a condițiilor de piață „dificile”.

KPMG încearcă să își refacă imaginea după ce a primit mai multe amenzi din partea autorităților de reglementare pentru implicarea sa în scandaluri corporative de profil înalt, inclusiv o sancțiune record de 21 de milioane de lire sterline în octombrie pentru eșecurile sale în auditul contractorului guvernamental Carillion, aflat în colaps.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: