Departamentul de Justiţie al SUA a trimis citaţii către Tesla în cadrul unor investigaţii în curs legate inclusiv de sistemul Autopilot 

tesla roadster Sursa foto: tesla.com

Departamentul de Justiţie al SUA a cerut documente şi a emis citaţii către Tesla, în timp ce examinează sistemul de asistenţă pentru şofer Autopilot al producătorului de automobile şi autonomia vehiculelor, printre alte aspecte, a anunţat compania luni, citată de Reuters, conform News.ro.

Tesla a declarat într-un document depus la autorităţile de reglementare financiară că a primit solicitări de informaţii ”inclusiv citaţii, de la DOJ.

Acestea au inclus solicitări de documente legate de funcţiile Autopilot şi FSD ale Tesla” şi alte solicitări ”asociate cu beneficii personale, părţi afiliate, autonomia vehiculelor şi decizii legate de personal”.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Reuters a relatat în octombrie 2022 că Tesla a făcut obiectul unei anchete penale a Departamentului de Justiţie din cauza afirmaţiilor că vehiculele electrice ale companiei se pot conduce singure, citând persoane familiare cu problema.

Wall Street Journal a scris în august că procurorii federali cercetau, de asemenea, afirmaţiile privind performanţa vehiculelor Tesla, precum şi utilizarea de către Tesla a fondurilor companiei într-un proiect secret descris intern ca o casă pentru directorul executiv Elon Musk.

Reuters a relatat în iulie că maşinile Tesla nu reuşesc adesea să-şi atingă estimările de autonomie şi proiecţiile raportate de echipamentele proprii ale maşinilor.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi de mai bine de doi ani investighează performanţa Autopilot, după ce a identificat mai mult de o duzină de accidente în care vehiculele Tesla au lovit vehicule de urgenţă staţionare, şi dacă acestea asigură în mod adecvat că şoferii sunt atenţi atunci când folosesc sistemul de asistenţă pentru şofer.

Tesla a mai spus că cheltuielile sale de capital pentru 2023 vor depăşi ţinta de 7-9 miliarde de dolari pe care şi-a stabilit-o la începutul acestui an, pe măsură ce îşi măreşte producţia la fabricile sale şi se pregăteşte să lanseze noi modele.

Totuşi, compania se aşteaptă că cheltuielile companiei vor reveni la intervalul de la 7 la 9 miliarde de dolari în următorii doi ani, a arătat un document depus la autorităţile de reglementare.

Tesla ezită cu privire la planurile sale pentru o fabrică în Mexic, în timp ce se confruntă cu o perspectivă economică turbulentă, a declarat Musk săptămâna trecută, avertizând că creşterea ratelor dobânzilor ar putea afecta cererea pentru vehiculele Tesla, pe lângă un război al preţurilor care reduce marja din acest an, pentru a menţine vânzările.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: