Deşeurile menajere din comuna ieşeană Miroslava vor fi ridicate doar pe baza unei plăcuţe cu cod QR/ Viceprimar: 8.000 de persoane nu plătesc taxa de salubritate și creşte preţul pentru oamenii corecţi

deseuri comuna Miroslava Sursa foto: Facebook/ Primăria Comunei Miroslava

Colectarea deşeurilor în comuna ieşeană Miroslava se va face doar pe baza unei plăcuţe tip de identificare cu cod QR, noul sistem, o premieră în judeţul Iaşi, având scopul de a-i determina pe locuitori să încheie contracte de salubritate, transmite news.ro. Este o premieră în judeţul Iaşi, decizia fiind aplicată numai locuitorilor care locuiesc la case.

Măsura se va aplica din această primăvară şi a fost impusă după ce în comună sunt înregistraţi 27.000 de plătitori ai taxei de salubritate, deşi peste 35.000 de persoane locuiesc în satele componente.  Operatorul de salubritate va ridica gunoiul doar de la casele care au afişat la intrare un cod QR oferit de Primăria Miroslava la reînnoirea declaraţiei pentru taxa de salubritate.

 

Sursa foto: Facebook/Primăria Comunei Miroslava

Noul sistem de colectare a gunoiului are ca scop să îmbunătăţească colectarea deşeurilor şi să determine locuitorii comunei să încheie contracte de salubritate şi implicit să plătească taxele aferente.

”Proiectul a fost gândit în mai multe etape. Prima se concentrează pe cartierele de case. Locuitorii comunei trebuie să-şi actualizeze declaraţia pentru stabilirea taxei de salubritate pentru ca în viitor să le fie ridicate deşeurile din faţa casei. Conform estimărilor pe care le avem în prezent, 8.000 de persoane nu plătesc taxa de salubritate, ceea ce este injust şi duce la creşterea preţului pentru oamenii corecţi. Plăcuţele de identificare pentru zona de case au şi rol de sesizare a problemelor, în spatele codului QR fiind un link prin care cetăţenii pot semnala primăriei dacă nu a fost ridicat gunoiul sau pubelele au fost deteriorate”, a declarat viceprimarul USR Silviu Ghenghea, cel care a iniţiat proiectul.

Potrivit acestuia, deşeurile vor fi colectate doar de la casele pentru care se plăteşte taxa de salubritate, iar ceilalţi locuitori vor rămâne cu deşeurile neridicate până când vor intra în legalitate. În prima etapă, cetăţenii completează o declaraţie, apoi primesc o plăcuţă de identificare şi confirmare a calităţii de plătitor al taxei de salubritate.

Plăcuţa de identificare primită trebuie ulterior afişată lângă numărul de la casă, pe pubelă sau într-o zonă vizibilă pe gardul gospodăriei. Operatorul de salubritate va ridica gunoiul doar de la casele care au afişate la vedere această plăcuţă.

Comentarii

  1. Și uita așa 27000 de oameni care au plătit ridicarea gunoiului in avans pe 1 an trebuie să stea după plăcute pe la primăria Miroslava. Halal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *