Dezvoltatorii ruşi de tehnologie construiesc o alternativă la magazinul Google Play

Redacția mart. 30, 2022 0 comentarii
smatphone, android, mobil, telefon

Dezvoltatorii ruşi de tehnologie construiesc o alternativă la magazinul Google Play al grupului Alphabet, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Aceasta ar urma să fie lansată pe 9 mai, o sărbătoare naţională în Rusia care sărbătoreşte victoria în Al Doilea Război Mondial, a declarat marţi organizaţia din spatele iniţiativei.

YouTube şi Google Play au suspendat luna aceasta toate serviciile bazate pe plăţi din Rusia, inclusiv abonamentele, deoarece sancţiunile occidentale aplicate în urma acţiunilor militare ale Rusiei în Ucraina au început să provoace probleme bancare în ţară.

”Din păcate, ruşii nu mai pot folosi în mod normal Google Play pentru a cumpăra aplicaţii, iar dezvoltatorii şi-au pierdut sursa de venit. De aceea am creat un magazin de aplicaţii rusesc, NashStore”, a declarat Vladimir Zikov, director de proiecte la Digital Platforms, o organizaţie axată pe dezvoltarea digitală.”

NashStore, care se traduce în engleză ca ”OurStore”, va servi dispozitive mobile Android şi ar trebui să fie în cele din urmă compatibil cu cardurile bancare ruseşti Mir, se arată în comunicat.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.