Dragoș Pîslaru: România intră în linie dreaptă, în pluton cu alte 11 state ce vor avea planurile de redresare și reziliență aprobate în septembrie

Europarlamentarul USR PLUS Dragoș Pîslaru anunță că România intră în linie dreaptă, în pluton cu alte 11 state ce vor avea planurile de redresare și reziliență aprobate în septembrie.

Pîslaru amintește, într-o postare pe site-ul lui, că 12 planuri au fost trimise conform termenului prevăzut inițial de regulament, 30 aprilie – Portugalia, Spania, Franța, Germania, Slovacia, Letonia, Danemarca, Grecia, Luxemburg, Austria, Italia, Belgia; 12 planuri au fost trimise după 30 aprilie – Ungaria, Cipru, Lituania, Irlanda, Cehia – sau au cerut prelungirea perioadei de evaluare – Polonia, Slovenia, Croația, Finlanda, Suedia, România, Estonia; 3 planuri încă nu au fost trimise.

„În acest moment, Comisia a evaluat și a dat aviz favorabil pentru 14 PNRR-uri: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxemburg, Slovacia, Austria, Germania, Letonia, Italia, Franța, Belgia, Suedia, Lituania. Apoi Consiliul UE va adopta aceste planuri, cel mai probabil săptămâna viitoare, ceea ce înseamnă că aceste state membre vor putea primi deja prima tranșă de bani! Pentru țările aflate în curs de evaluare, principalele detalii care trebuie încă lămurite sunt legate de costurile reformelor și investițiilor, de nivelul de ambiție pentru măsurile de tranziție verde și, nu în ultimul rând, modul în care acestea răspund la recomandările specifice de țară formulate de Comisia Europeană în 2019 și 2020 în cadrul Semestrului European”, precizează europarlamentarul.

Dragoș Pîslaru precizează că în unele state se verifică mecanismele de control și de asigurare a bunei cheltuieli a banilor și de prevenire a fraudei, dar „România nu se află printre ele”.

„În cazul României se lucrează bine, în colaborare strânsă cu Comisia Europeană. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) este în dialog direct pentru a finaliza ultimele detalii și, conform calendarului, aprobarea planului ar trebui să aibă loc imediat după vacanța de vară, în septembrie”, mai scrie Pîslaru.

Comentarii

  1. Si daca planul se aprobă in septembrie ori octombrie, anul acesta e pierdut.

    A fost un an de propaganda electorală cu acest PNRR.

    Si aprobat cu un an întârziere si cu vechea meteahnă românească a lucrului “bine facut” se va constata ca proiectele nu se pot finaliza la termenul prevazut.

    Se vor face cioturi de autostrada din incapacitatea autoritatilor de a gestiona constructia de autostrăzi!
    Sau cai ferate nefunctionale!
    Si celelalte la fel!
    Plus dorința clasei politice de a fura, de a da contracte la firme prietene.

    Mult zgomot pentru nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *