Efectul FTX pe piața crypto: Creditorul BlockFi a depus o cerere de protecție împotriva falimentului

criptomonede Sursă foto: Unsplash

Creditorul criptografic BlockFi a depus luni o cerere de protecție împotriva falimentului, devenind cea mai recentă victimă a prăbușirii platformei de criptomonede FTX, care datorează celor mai mari 50 de creditori ai săi peste 3 miliarde de dolari, scrie CNN.

BlockFi a anunțat la începutul acestei luni că a oprit retragerile, invocând „expunerea semnificativă” la bursa FTX a lui Bankman-Fried, precum și la fondul Alameda, care era deținut de FTX. Cele două companii și zeci de afiliați au cerut falimentul pe 11 noiembrie.

BlockFi, fondată în 2017 de Zac Prince și Flori Marquez, a acordat împrumuturi clienților folosind activele criptografice drept garanție. BlockFi are aproximativ 257 de milioane de dolari în numerar, iar compania se așteaptă ca acest lucru să ofere suficiente lichidități pentru a o susține în timpul restructurării.

O parte a acestei restructurări va include disponibilizări. Nu a fost imediat clar câți angajați vor fi concediați, dar compania a declarat că a „inițiat un plan intern de reducere considerabilă a cheltuielilor, inclusiv a costurilor cu forța de muncă”. Un reprezentant al BlockFi nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii CNN privind câți angajați vor fi disponibilizați.

Consecințele declinului FTX ricoșează în toată industria criptomonedelor. La scurt timp după prăbușirea FTX, brațul de creditare al firmei de brokeraj cripto Genesis a suspendat răscumpărările și acordarea de noi împrumuturi după un număr „anormal” de cereri de retragere care au depășit lichiditățile sale actuale, citând turbulențele de pe piață cauzate de eșecul FTX.

Unul dintre partenerii Genesis, Gemini, firma de criptomonede fondată de Tyler și Cameron Winklevoss,a avertizat clienții că răscumpărările în cadrul programului său Earn vor fi amânate. Gemini a declarat la momentul respectiv că lucrează cu Genesis pentru a ajuta clienții să răscumpere fondurile din program, care le permitea clienților să câștige dobândă pentru deținerile criptografice. Niciun alt produs sau serviciu Gemini nu a fost afectat, a precizat compania.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *