Elon Musk încearcă să pună capăt procesului legat de criptomoneda Dogecoin, de 258 de miliarde de dolari

Redacția apr. 1, 2023 0 comentarii
Dogecoin

Elon Musk a cerut vineri unui judecător american să respingă un proces în valoare de 258 de miliarde de dolari care îl acuză că a condus o schemă piramidală pentru a susține criptomoneda Dogecoin, transmite CNBC.

Într-un dosar depus la tribunalul federal din Manhattan, avocații lui Musk și ai companiei sale de automobile electrice Tesla Inc. au calificat procesul intentat de investitorii Dogecoin drept o “operă de ficțiune fantezistă” în legătură cu “tweet-urile inofensive și adesea prostești” ale lui Musk despre Dogecoin.

Avocații au spus că investitorii nu au explicat niciodată cum a intenționat Musk să înșele pe cineva sau ce riscuri a ascuns și că declarațiile sale precum “Dogecoin Rulz” și “fără maxime, fără minime, doar Doge” au fost prea vagi pentru a susține o cerere de fraudă.

“Nu există nimic ilegal în a scrie pe Twitter cuvinte de susținere sau imagini amuzante despre o criptomonedă legitimă care continuă să dețină o capitalizare de piață de aproape 10 miliarde de dolari”, au declarat avocații lui Musk. “Această instanță ar trebui să pună capăt fanteziei reclamanților și să respingă plângerea”.

Într-o notă de subsol, avocații au respins, de asemenea, afirmația investitorilor potrivit căreia Dogecoin se califică drept titlu de valoare.

Avocatul investitorilor, Evan Spencer, a declarat într-un e-mail: “Suntem mai încrezători ca niciodată că cazul nostru va avea succes”.

Investitorii l-au acuzat pe Musk, a doua cea mai bogată persoană din lume, potrivit Forbes, că a crescut în mod deliberat prețul Dogecoin cu peste 36.000% în decurs de doi ani și apoi l-a lăsat să se prăbușească.

Ei au spus că acest lucru a generat profituri de miliarde de dolari pe seama altor investitori în Dogecoin, chiar dacă Musk știa că moneda nu are valoare intrinsecă.

De asemenea, investitorii au subliniat apariția lui Musk într-un segment “Weekend Update” al emisiunii “Saturday Night Live” de la NBC, unde, interpretând un expert financiar fictiv, a numit Dogecoin “o escrocherie”.

Cifra de 258 de miliarde de dolari reprezentând daune este triplă față de scăderea estimată a valorii de piață a Dogecoin în cele 13 luni înainte de intentarea procesului.

Fundația Dogecoin, o organizație non-profit, este, de asemenea, pârâtă și solicită respingerea procesului.

Postările lui Musk pe Twitter, pe care îl deține, au provocat mai multe procese.

El a obținut o victorie în instanță pe 3 februarie, când un juriu din San Francisco a constatat că nu este răspunzător pentru că a scris pe Twitter, în august 2018, că a aranjat finanțarea pentru a privatiza Tesla.

 

Wikimedia - https://github.com/dogecoin/dogecoin/blob/master/share/pixmaps/bitcoin256.png, MIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *