Europa caută un acord de compromis privind utilizarea gazelor, în timp ce Rusia reduce aprovizionarea

Moldovagaz Sursa/Moldovagaz Facebook

Țări din Uniunea Europenă urmează să aprobe marți o propunere de urgență pentru a-și reduce cererea de gaze naturale, cu opțiuni de excludere care le permit să urmeze diferite căi naționale pentru a se pregăti pentru reducerile de aprovizionare din Rusia, scrie Reuters.

Europa se va confrunta cu o presiune sporită a gazelor începând de miercuri, când compania rusă Gazprom a declarat că va reduce fluxurile prin conducta Nord Stream 1 către Germania la o cincime din capacitate.

În condițiile în care o duzină de țări din UE se confruntă deja cu o reducere a livrărilor rusești, Bruxelles-ul îndeamnă țările să se pregătească economisind gazul și stocându-l pentru iarnă, de teamă că Rusia va întrerupe complet fluxurile ca represalii la sancțiunile occidentale din cauza războiului cu Ucraina.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Miniștrii energiei se reunesc pentru a aproba o propunere prin care toate țările UE să reducă consumul de gaz cu 15% în perioada august-martie. Comisia Europeană, care a propus această măsură săptămâna trecută, a declarat că va face aceste reduceri obligatorii în caz de urgență în materie de aprovizionare. citiți mai departe

Statele membre s-au împotrivit planului și l-au reformulat pentru a excepta și a reduce reducerile de gaze pentru numeroase țări și industrii. Miniștrii Spaniei, Estoniei, Greciei și Poloniei s-au numărat printre cei care au fost optimiști că marți se va ajunge la un acord.

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a declarat că un acord ar arăta președintelui rus Vladimir Putin că Europa rămâne unită în fața ultimelor reduceri de gaze impuse de Moscova.

Gazprom din Rusia a pus ultima reducere pe seama necesității de a opri funcționarea unei turbine – un motiv respins de șeful UE pentru energie, Kadri Simson, care a calificat mișcarea drept „motivată politic”.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: