Europa nu s-a gândit niciodată la o strategie pentru securitatea sa energetică (directorul general Eni)

bec, lumina, curent, energie electrica, bani, factura Sursa foto: Pixabay

Europa nu s-a gândit niciodată la o strategie pentru securitatea sa energetică, a declarat luni directorul general al grupului Eni, Claudio Descalzi, acesta adăugând că înlocuirea energiei ruseşti nu va fi o sarcină uşoară, transmite Reuters, citat de News.ro.

Uniunea Europeană doreşte ca statele membre să cumpere o cantitate mai mare de gaze din alte ţări decât Rusia, pentru a reduce dependenţa de livrările ruseşti, care riscă să fie întrerupte din cauza invadării Ucrainei.

UE, formată din 27 de ţări, se bazează pe Rusia pentru 40% din necesarul său de gaze.

”Europa este o cutie goală în materie de energie. Nu avem propria noastră energie… Şi nu ne-am gândit niciodată la o strategie pentru securitatea energetică”, a afirmat Descalzi la un eveniment din industrie din Emiratele Arabe Unite.

Descalzi a spus că problema aprovizionării cu gaze este una mare pentru Europa, menţionând că Rusia cere Eni să plătească gazele în ruble, ceea ce nu este prevăzut în contracte.

”Este greu să fim de acord pentru că nu avem acest tip de monedă. Timp de şapte ani am subinvestit… Conducerea mondială nu a fost înţeleaptă şi fără niciun echilibru în evaluarea situaţiei energetice”, a spus Descalzi.

Banca centrală rusă, guvernul şi Gazprom, care livrează 40% din importurile europene de gaze, trebuie să-şi prezinte propunerile de plată a gazelor în ruble preşedintelui Vladimir Putin până pe 31 martie.

Miniştrii Energiei din Grupul celor şapte naţiuni industrializate au respins cererile de plată a gazelor în ruble.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. In schimb – nemtzalaii s-au gandit si au realizat o “afacere puturoasa cu rusnacii, prin care au tradat Europa , blocand – o energetic cu gazul rusesc si NORDSTREAM 1 +2 ! Ba MAI MULT au boicotat construirea unor coducte VITALE PENTRU Europa , care urmau sa aduca gaze naturale din Azerbaijan sau Kazahstan ! ACTE DE TRADARE – asa cum stiu nemtii sa faca !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *