Eurostat: România este pe ultimul loc în UE la folosirea internetului pentru a căuta informații despre sănătate / Scoruri mici au mai înregistrat Germania și Bulgaria

internet-laptop-google-calculator-birou-office-pexels pexels.com

În statele din Uniunea Europeană, 52% dintre persoane au folosit internetul pentru a căuta informații despre sănătate în 2022, arată datele publicate joi de Eurostat.

De asemenea, 33 % au declarat că l-au utilizat pentru a face o programare la un medic prin intermediul unui site web, 24 % au accesat online dosarele personale de sănătate, iar alte 18 % l-au utilizat pentru a accesa alte servicii de sănătate prin intermediul unui site web sau al unei aplicații, în loc să fie nevoiți să meargă la spital sau să viziteze un medic.

Dintre statele membre ale UE, Finlanda a înregistrat cea mai mare pondere a persoanelor care utilizează internetul pentru activități legate de sănătate, 81% dintre acestea folosind internetul pentru a căuta informații despre sănătate și 79% accesând online dosarele medicale personale.

În ceea ce privește utilizarea internetului pentru a căuta informații despre sănătate, Finlanda a fost urmată de Țările de Jos (78%) și Cipru (73%). În schimb, România (29%), Germania (37%) și Bulgaria (39%) au înregistrat cele mai mici procente de persoane care au folosit internetul în acest scop.

În ceea ce privește utilizarea internetului pentru accesarea online a dosarelor medicale personale, Danemarca a avut a doua cea mai mare pondere de persoane (66%) după Finlanda și a fost urmată de Estonia (59%). Germania a fost statul membru cu cea mai mică pondere de persoane care au accesat internetul pentru a obține dosare de sănătate, cu doar 2%, urmată de România (8%) și Slovacia (14%).

Utilizarea internetului în UE

În 2022, 90% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din UE au declarat că au utilizat internetul în ultimele 3 luni, mai arată datele publicate joi de Eurostat.

Această proporție a variat de la 79% în Bulgaria la 98% în Luxemburg. Utilizarea internetului a crescut rapid în UE de-a lungul anilor – în 2010 era de 67%, iar în 2015 de 78%.

În 2022, internetul a fost utilizat în principal pentru a comunica cu alte persoane, trimițând/recepționând e-mailuri (77%), mesagerie instantanee (72%), pentru a găsi informații despre bunuri și servicii (70%), pentru a telefona sau a efectua apeluri video (66%) și pentru a viziona emisiuni TV sau videoclipuri transmise pe internet (65%).

De asemenea, majoritatea persoanelor au folosit internetul pentru a citi site-uri de știri/ziare online (64%), pentru a viziona conținut video din servicii comerciale sau de partajare (61%), pentru operațiuni bancare (60%), pentru a participa la rețele sociale (58%) și pentru a asculta muzică (54%).

pexels.com

Comentarii

  1. Ce minciuni mai scrieți. Cred ca România este pe primul loc la asa ceva. Nu mai desconsiderati românii. Se pare ca noi suntem pe primul loc în mai toate activitățile. Suntem pe locul 4 în lume în ceea ce privește calitatea internetului, ocupam doar locul 1 la olimpiadele de matematica, fizica , biologie , informatică și alte domenii. Va rog sa va abțineți în a desconsidera ROMÂNIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *