Ferrari şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la veniturile şi profitul anual

ferrari sursa foto: Pexels

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari NV a anunţat miercuri că şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la veniturile şi profitul anual, graţie unei cereri puternice pentru super-mașinile sale precum noul crossover Purosangue care costă 390.000 de euro, transmite platforma Bloomberg, citată de Agerpres.

Ferrari a precizat că, în prezent, se aşteaptă să realizeze în acest an un profit operaţional cuprins între 2,19 şi 2,22 miliarde de euro, uşor peste estimarea anterioară din luna februarie referitoare la un profit operaţional cuprins între 2,13 şi 2,18 miliarde de euro. De asemenea, Ferrari şi-a îmbunătăţit uşor şi estimările referitoare la cifra de afaceri anuală, până la 5,8 miliarde de euro, de la 5,7 miliarde de euro cât estima anterior.

În trimestrul al doilea al acestui an, constructorul auto italian a realizat un profit operaţional de 589 de milioane de euro, în creştere cu 32% în ritm anual, şi o cifră de afaceri totală de 1,47 miliarde de euro, în creştere cu 14% în ritm anual. Numărul vehiculelor livrate de Ferrari în trimestrul al doilea a scăzut cu 1,8% în ritm anual, până la 3.392 de vehicule, însă modelele hibride au reprezentat 43% din numărul total al vehiculelor livrate, mai mult decât dublu faţă de situaţia din urmă cu un an.

Ferrari a decis să majoreze preţurile la unele dintre modelele sale deoarece clienţii bogaţi sunt mai puţin afectaţi de creşterea inflaţiei şi a dobânzilor. Luna trecută, rivalul Porsche AG a anunţat că livrările sale au crescut cu 15% în primul semestru iar modelele de tip SUV au reprezentat mai mult de jumătate din vânzări.

Constructorul italian intenţionează să dezvăluie primul său model complet electric la finele lui 2025 iar modelele pe baterie şi cel de tip plug-in hybrid vor domina portofoliul său în a doua jumătate a acestui deceniu.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *