Firmele cripto se chinuie să găsească instituții cu care să facă banking după prăbușirea Signature Bank și Silvergate Capital. Băncile elvețiene, asaltate de cereri (CNBC)

grafic investitii calculator

Firmele cripto se chinuie să găsească instituții cu care să facă banking după prăbușirea Signature Bank
și Silvergate Capital, doi creditori care erau prietenoși cu companiile de monedă digitală, transmite CNBC.

Unele dintre aceste companii au apelat la băncile elvețiene prietenoase cu criptomonedele, inundându-le cu cereri de servicii bancare, potrivit mai multor persoane din industrie care au vorbit cu CNBC.

În mod obișnuit, industria cripto a întâmpinat dificultăți în accesarea serviciilor bancare de către creditorii tradiționali, care nu vor să se atingă de nimic care nu are un cadru de reglementare clar. Acest lucru a inclus firmele blockchain și cripto, care au fost nevoite să apeleze în schimb la bănci specializate.

Dar, având în vedere că doi dintre cei mai mari creditori, alături de SVB, au ieșit acum din peisaj, firmele de criptomonede s-au îndreptat către Elveția, care a încercat să se prezinte ca un centru de cripto-monede cu o reglementare solidă.

“Am fost inundați de cereri”, a declarat un consilier de la o bancă privată elvețiană, care a preferat să-și păstreze anonimatul din cauza naturii sensibile a problemei.

Consilierul a spus că în ziua de luni după lichidarea Silvergate și Signature Bank din această lună, creditorul privat a avut mai multe cereri într-o singură zi decât oricând. “Este pur și simplu o nebunie”, a spus consilierul.

Solicitările au venit în ciuda turbulențelor din sectorul bancar elvețian după ce Credit Suisse
s-a clătinat pe marginea prăpastiei și a fost în cele din urmă achiziționat de UBS într-o tranzacție intermediată de autoritățile de reglementare pentru a opri contagiunea altor creditori. Episodul a pus în pericol reputația Elveției de centru financiar stabil, dar nu a descurajat companiile de cripto-monede.

Consilierul a declarat că “problema este încă acolo” în ceea ce privește firmele cripto care încă au nevoie de servicii bancare, adăugând că oamenii văd incidentul de la Credit Suisse ca pe un “risc unic nefericit” cu o bancă individuală.

Dominic Castley, director de marketing la Sygnum, una dintre cele mai mari bănci din Elveția care se concentrează pe serviciile oferite companiilor de active digitale, a declarat că observă un aflux de cereri de informații.

“În ultimele săptămâni, pe măsură ce evenimentele actuale din industria bancară s-au derulat, am observat o creștere semnificativă a solicitărilor de îmbarcare din diverse locații internaționale”, a declarat Castley, adăugând că locația Sygnum atât în Elveția, cât și în Singapore este atractivă pentru companii.

Sygnum are o licență bancară elvețiană și o licență de servicii pe piețele de capital în Singapore, ceea ce o aduce sub incidența autorităților de reglementare.

Un consilier cu sediul în Elveția al companiilor de tehnologie financiară, care a preferat, de asemenea, să-și păstreze anonimatul din cauza sensibilității situației, a declarat că au existat “mult mai multe intrări din partea clienților americani” către băncile elvețiene.

Între timp, un director executiv al unei firme europene de tranzacționare a declarat că societatea sa a văzut “entități din afara Europei” care au făcut cereri pentru noi relații bancare. Directorul, care a dorit să rămână anonim din cauza naturii sensibile a subiectului, a declarat că aceste firme includ fonduri de hedging și firme de capital de risc axate pe criptomonede.

Analiza integrală a CNBC AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *