Foxconn, furnizor Apple, anticipează o scădere a cererii pentru electronice de larg consum în 2023

Fabrică Foxconn iphone

Foxconn, furnizor major al Apple, a consemnat o scădere de 10% a profitului în 2022 şi a anticipat o scădere a cererii pentru electronice de larg consum în acest an, a declarat compania în raportul său financiar publicat miercuri, transmite CNBC, citat de News.ro.

Aşteptările negative reflectă aşteptările reduse ale Apple pentru vânzările de dispozitive către consumatori.

Când Apple a raportat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2023, directorul financiar Luca Maestri a declarat că anticipează scăderi de două cifre pentru vânzările de Mac şi iPad pentru următorul trimestru, comparativ cu cel din anul precedent.

Compania a adăugat că vânzările de iPhone-uri vor scădea mai puţin în actualul trimestru, comparativ cu trimestrul precedent.

Foxconn va continua să-şi extindă prezenţa dincolo de China continentală şi a declarat că explorarea de noi pieţe este o prioritate cheie pentru companie în 2023.

La începutul acestui an, Foxconn s-a angajat să-şi extindă prezenţa în India.

Foxconn a depăşit estimările analiştilor, înregistrând venituri de 511,85 miliarde de yuani chinezeşti (74,14 miliarde dolari) pentru întregul an, comparativ cu o estimare consensuală de 493,95 miliarde CNY, conform FactSet, dar a ratat aşteptările privind profitul nete, care au atins 20,07 miliarde de yuani.

Foxconn, cu sediul în Taiwan, este un producător important pentru firmele de tehnologie de consum, dar este cel mai bine cunoscut pentru relaţia sa cu Apple, care se bazează pe Foxconn pentru a-şi produce şi asambla iPhone-urile, printre alte produse.

Sursa foto: Dreamstime

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *