Franța își menţine politica de scădere a impozitelor pentru gospodării şi companii, transmite ministrul de Finanțe

Redacția aug. 24, 2023 0 comentarii
calculator calcule bani criza economie grafic contabil pexels

Franţa va accelera reducerea datoriei sale, în timp ce menţine politica sa de scădere a impozitelor pentru gospodării şi companii, a afirmat joi ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Statul francez trebuie să reducă cheltuielile publice, a adăugat oficialul confirmând că se va renunţa la plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze.

Inflaţia a început să incetinească şi “vom menţine politica noastră fiscală”, a declarat Le Maire în timpul vizitei în Departamentul Haute-Savoie.

Franţa, a doua economie a zonei euro, este sub presiune pentru a-şi echilibra finanţele, după ce în aprilie agenţia de evaluare financiară Fitch a redus ratingul ţării la “AA minus”, din cauza temerilor privind o potenţială paralizie politică şi tulburări sociale, în urma adoptării unei controversate reforme a pensiilor.

Agenţia rivală S&P a cruţat în iunie Franţa de ruşinea unei retrogradări a ratingului suveran, dar a avertizat că rămâne prudentă privind perspectivele, ţinând cont de finanţele publice aflate sub presiune.

Miercuri, premierul Elisabeth Borne a dat asigurări că Executivul nu intenţionează să facă gospodăriile să plătească mai multe taxe, dar surse guvernamentale au declarat pentru Reuters că sunt luate în considerare alte majorări de taxe, în condiţiile în care Cabinetul lucrează la finalizarea proiectului de buget pe 2024.

sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *