Grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI), una dintre băncile din Europa cele mai expuse la Rusia, a anunţat că profitul în trimestrul patru din 2022 a fost mai mult decât dublu şi că “a avansat” cu evaluarea viitorului afacerilor sale din Rusia şi Belarus, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Subsidiara sa, una din cele mai mari bănci din Rusia în funcţie de active, a contribuit semnificativ la profitul grupului, dar, din cauza sancţiunilor, ceea ce se câştigă în Rusia rămâne în Rusia.
RBI studiază opţiunile strategice pentru aceste afaceri, inclusiv o posibilă retragere, după invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022. Grupul austriac avertizase că eforturile ar putea necesita o anumită perioadă de timp.
Directorul general Johann Strobl a afirmat că RBI “a avansat” cu evaluarea afacerilor din Rusia şi Belarus, dar nu a furnizat detalii.
“Operăm într-un mediu de piaţă anterior necunoscut, complex. Acesta include cerinţe legale şi de reglementare în continuă schimbare”, a adăugat oficialul.
Profitul consolidat în trimestrul patru din 2022 s-a situat la 826 milioane de euro, faţă de 317 milioane de euro în aceeaşi perioadă din 2021 şi un nivel de 657 milioane de euro previzionat de analişti.
Afacerea din Rusia a majorat câştigurile RBI. Grupul austriac operează în Rusia de la colapsul Uniunii Sovietice.
Subsidiara sa, una din cele mai mari bănci din Rusia în funcţie de active, a contribuit semnificativ la profitul grupului, dar, din cauza sancţiunilor, ceea ce se câştigă în Rusia rămâne în Rusia.
De asemenea, RBI a anunţat că va recomanda dividende de până la 80 cenţi pe acţiune.