Inflația în Franța: vor crește prețurile rechizitelor școlare la începutul anului școlar?

scoala rechizite Sursa foto: Pexels

Produsele pentru următorul an școlar au fost negociate anul trecut în plină criză energetică și în plin boom al prețului hârtiei, transmite Le Figaro, care a intervievat retaileri pe tema prețurilor.

Dacă vacanța mare începe peste câteva zile, unii părinți sunt deja îngrijorați de următorul an școlar. Într-adevăr, prețurile produselor școlare au fost negociate anul trecut, în plină criză energetică și în plină explozie a prețului hârtiei. “Am cumpărat deja produsele acum șase luni, cu 10% mai scumpe decât în anul precedent”, a precizat miercuri dimineață pe Franceinfo Michel-Edouard Leclerc, președintele centrelor Leclerc.

Pe rafturi, creșterile ar trebui totuși să fie mai puțin semnificative, grație furnizorilor și distribuitorilor care își reduc marjele. ” Vom ajunge poate [la] o creștere de 2 sau 3% “, subliniază Michel-Edouard Leclerc, înainte de a adăuga că ” anumite oferte promoționale ” vor fi făcute în magazinele sale.

Analize Economedia

Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice

Grupul Carrefour își va ” întări anul acesta promoțiile pe produse deosebit de populare în rândul clienților “, cum ar fi lipiciul UHU, foile simple pătrate mari sau chiar agendele. În luna mai a anului trecut, Thierry Cotillard, președintele Les Mousquetaires, preconiza deja ” o creștere de 3% a produselor pentru întoarcerea la școală față de anul trecut “. Inflație care se ridică chiar ” la 10% dacă ne întoarcem cu 18 luni în urmă “.

Guillaume Nusse, directorul general al Clairefontaine-Rhodia, vrea să fie și mai alarmist: “Pe rafturi, la un notebook de bază, suntem mai mult pe creșteri de 30-40% în doi ani. Cu toate acestea, familiile par să ” facă compromisuri “, iar compania a vândut ” la fel de multe produse high-end în 2022 ” ca în anii precedenți. O observație împărtășită de Martial Ardant, directorul general al grupului Hamelin France, care gestionează marca Oxford: ” Părinții continuă să investească în educație și să aleagă produsele de marcă națională mai degrabă decât mărcile distribuitorilor. De asemenea, ei favorizează inovațiile. ” Cei doi directori relativizează, de asemenea, creșterile de preț, “câțiva euro pentru consumabile care durează un an”.

Prețurile au crescut consecutiv pe parcursul a doi ani. “Nu va exista nicio creștere anul viitor”, notează Guillaume Nusse, care anticipează negocierile din această toamnă între distribuitori și furnizori. “Tona de hârtie a fost de 600 de euro în 2021, apoi a urcat la 1300 de euro în 2022 și suntem în prezent la 1100 de euro astăzi “, explică el, înainte de a adăuga că se ” aștepta [totuși] la o scădere mai substanțială “. Potrivit acestuia, ” va exista astfel o relaxare a prețurilor pe rafturi, dar nu o prăbușire “.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: