Inteligenţa artificială poate spori puterea de piaţă a companiilor Big Tech, avertizează șeful biroului cartelurilor din Germania

inteligenta artificiala Sursa foto: Accenture

Şeful biroului cartelurilor din Germania a avertizat că inteligenţa artificială poate spori puterea de piaţă a companiilor Big Tech, iar autorităţile de reglementare ar trebui să caute orice comportament anticoncurenţial, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Comentariile lui Andreas Mundt subliniază îngrijorările autorităţilor de reglementare că giganţii tehnologici, cu volumul lor vast de date despre utilizatori, pot obţine un avantaj competitiv în noua tehnologie folosită în casele inteligente, căutarea pe web, publicitatea online, maşini şi multe alte produse şi servicii.

Google, parte a grupului Alphabet, şi Microsoft au devenit recent rivale în inteligenţa artificială (AI), cel din urmă investind masiv în OpenAI, iar primul construind chatbot-ul Bard AI, printre alte investiţii.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Creşterea popularităţii AI a determinat guvernele din întreaga lume să încerce să impună reguli cu privire la utilizarea tehnologiei, Uniunea Europeană încercând să adopte regulile sale de referinţă pentru AI până la sfârşitul anului.

”Pentru noi, ca autoritate de concurenţă, este crucial ca această nouă tehnologie să nu întărească şi mai mult dominaţia marilor corporaţii”, a declarat Mundt într-un interviu pentru Reuters.

”Pericolul este foarte mare, deoarece este nevoie de două lucruri mai presus de toate pentru AI, servere puternice şi cantităţi mari de date. Marile corporaţii de internet le au pe ambele”, a spus el.

Mundt a spus că domeniul este încă deschis concurenţei, dar autorităţile de reglementare trebuie să se asigure că rămâne aşa.

”Cu toate acestea, modelele de la furnizori mai mici ar putea deveni atât de populare încât să se dezvolte în direcţia unui fel de sistem de operare, a unei noi platforme. Ambele evoluţii sunt posibile şi, ca autoritate, trebuie să fim atenţi ca orice potenţial competitiv să nu fie îngropat de la început”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.