Japonia: Cea mai mare centrală nucleară din lume ar putea rămâne închisă din cauza unui angajat care a uitat acte pe acoperișul mașinii

Redacția mai 23, 2023 0 comentarii
tepco centrala nucleara

La o săptămână după ce autoritățile de reglementare japoneze au amânat repornirea celei mai mari centrale nucleare din lume din cauza unor deficiențe de siguranță, un angajat neglijent care lucra de acasă a agravat necazurile companiei.

Tokyo Electric Power Company (TEPCO) care operează centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa din prefectura Niigata din Japonia, a declarat că un angajat a pus un teanc de documente pe o mașină înainte de a pleca și de a le pierde, scrie Bloomberg.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de greșeli ale companiei de utilități și este posibil să erodeze și mai mult încrederea autorității de reglementare în Tepco. Lacunele de siguranță și un proces de reglementare strict au împiedicat Japonia să repornească majoritatea reactoarelor nucleare închise în urma dezastrului de la Fukushima din 2011.

Autoritatea de reglementare nucleară a națiunii, care supraveghează protocoalele de siguranță ale celor 33 de reactoare rămase în Japonia, a decis chiar săptămâna trecută să mențină o interdicție de facto asupra reluării activității centralei, afirmând că măsurile preventive ale companiei de utilități sunt inadecvate.

Compania de utilități a descoperit breșa atunci când un rezident local a găsit unele dintre documente, care se refereau la gestionarea incendiilor și a inundațiilor. Compania încă încearcă să recupereze 38 de pagini de documente. Atât angajatul, cât și managerul acestuia au primit avertismente, iar Tepco a declarat că se va asigura că tot personalul va respecta regulile stricte privind preluarea de documente și informații în afara locului de muncă.

 

Sursa foto: Twitter/@TEPCO_English

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *