Japonia: Cea mai mare centrală nucleară din lume ar putea rămâne închisă din cauza unui angajat care a uitat acte pe acoperișul mașinii

tepco centrala nucleara Sursa foto: Twitter/@TEPCO_English

La o săptămână după ce autoritățile de reglementare japoneze au amânat repornirea celei mai mari centrale nucleare din lume din cauza unor deficiențe de siguranță, un angajat neglijent care lucra de acasă a agravat necazurile companiei.

Tokyo Electric Power Company (TEPCO) care operează centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa din prefectura Niigata din Japonia, a declarat că un angajat a pus un teanc de documente pe o mașină înainte de a pleca și de a le pierde, scrie Bloomberg.

Incidentul este cel mai recent dintr-o serie de greșeli ale companiei de utilități și este posibil să erodeze și mai mult încrederea autorității de reglementare în Tepco. Lacunele de siguranță și un proces de reglementare strict au împiedicat Japonia să repornească majoritatea reactoarelor nucleare închise în urma dezastrului de la Fukushima din 2011.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Autoritatea de reglementare nucleară a națiunii, care supraveghează protocoalele de siguranță ale celor 33 de reactoare rămase în Japonia, a decis chiar săptămâna trecută să mențină o interdicție de facto asupra reluării activității centralei, afirmând că măsurile preventive ale companiei de utilități sunt inadecvate.

Compania de utilități a descoperit breșa atunci când un rezident local a găsit unele dintre documente, care se refereau la gestionarea incendiilor și a inundațiilor. Compania încă încearcă să recupereze 38 de pagini de documente. Atât angajatul, cât și managerul acestuia au primit avertismente, iar Tepco a declarat că se va asigura că tot personalul va respecta regulile stricte privind preluarea de documente și informații în afara locului de muncă.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: