Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă protestează. Sănătatea publică este aproape de colaps 

Medic, doctor, medicina Sursă foto: Pexels

Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război, scrie Euronews.com, citat de agenția Rador Radio România. În Portugalia au intrat în grevă la începutul lunii septembrie. În Regatul Unit, Franța și Spania protestele au început de la sfârșitul anului 2022. Care sunt cauzele acestei nemulțumiri?

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Potrivit dr. Federico di Renzo, de la Sindicatele Medicale Autonome Italiene, există o problemă uriașă: ”În Italia, numărul pacienților urmăriți de un medic de familie este prea mare, acest lucru ar putea compromite, evident, calitatea îngrijirilor oferite și chiar accesul la îngrijire. Fiecare medic de familie are peste 1500 de pacienți”.

Medicii de familie, precum și cei din instituțiile publice cer o remunerație adecvată, în special cei din Portugalia: „În acest moment, salariile noastre brute sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană și țările OCDE. Un medic câștigă 41 de mii de euro pe an, vorbim de un specialist care lucrează 40 de ore”, subliniază dr. Jorge Roque Cunha, de la Uniunea Independentă a Medicilor 

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Avem colegi care sunt în concediu medical pentru că sunt suprasolicitați și pentru că fizic, sunt incapabili să mai suporte volumul de muncă pe care îl au. În acelaşi timp sunt şi stresați din punct de vedere psihologic”, a remarcat dr. Gabriel del Pozo Sosa, de la Confederația Sindicatelor Medicale Spaniole.

Pentru Dr. Jean-Marcel Mourgues – Vicepreședinte al Consiliului Național al Asociației Medicale ”Avem o situaţie care nu poate fi măsurată și care este foarte complexă, care probabil se datorează, din păcate, și unui exces de mortalitate evitabil, o problemă cauzată de un tratament întârziat, de lipsa screening-ului, a mesajelor de prevenire și de întârzierile în tratament odată ce a fost pus diagnosticul”.

Comentarii

  1. Situația este,întradevăr, dramatică în mai toată Europa. La noi, ce sa mai zicem…! Numărul cadrelor medicale scade dramatic peste tot, meseria nemaifiind atractiva în condițiile unor necesități continue de pregătire, a epuizării fizice și psihice, a tendinței de agresivitate a pacienților, a birocratizării și, nu in ultimul rand, a veniturilor mici comparativ cu pregătirea, efortul de munca și responsabilitatea altor ocupații. Consecințele se observă deja, dar sunt neglijate de factorii de decizie…

  2. Sistemul v-a intra in colaps in multe tari din Europa si din cauza imigrantilor zeci de milioane care vin nu produc nimic dar beneficiaza de sistemul de sanatate. Daca te duci la urgenta in marile orase europene e plin de ei nu mai ai loc. S-a ajuns prea departe cu prostia in Europa UrSsulei

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.