Mercedes-Benz vrea să reducă la jumătate emisiile de CO2 până în 2030

mercedes benz, eqs, masina electrica Sursa foto: Mercedes Benz

Mercedes-Benz își propune să reducă la jumătate emisiile de CO2 până în 2030, a declarat luni producătorul de automobile, dorind să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2039, scrie Reuters.

De asemenea, compania va depune eforturi pentru a acoperi 70% din energia de care are nevoie pentru producție cu energie regenerabilă până în 2030, în creștere de la 45-50% în prezent.

Aproximativ 15% din această energie ar trebui să provină de la centrale solare și eoliene de pe sau legate de site-urile proprii ale Mercedes-Benz, a declarat șeful de producție Joerg Burzer într-o prezentare.

Restul va fi obținut prin așa-numitele acorduri de cumpărare a energiei (PPA), în care producătorii de energie sunt plătiți să genereze o anumită cantitate de energie pe un număr de ani la un preț stabilit.

Producătorul auto se află în discuții avansate pentru a cumpăra energie eoliană suplimentară prin PPA-uri în valoare de un miliard de euro până în 2025. Deocamdată, Mercedes-Benz se bazează în continuare pe gaz ca sursă de rezervă de alimentare.

Sursa foto: Mercedes Benz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *