Noua porțiune de plajă de la Mamaia se va recepționa abia la jumătatea sezonului turistic estival. Ministerul Mediului propune concurs internațional de urbanism pentru amenajare

Mamaia, turisti, litoral, Marea Neagra Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Recepţia plajei care s-a realizat prin procesul de înnisipare (Lotul 2 – Mamaia) va avea loc la jumătatea sezonului turistic estival, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, transmite Agerpres. Ministerul Mediului și “Apele Române” vor să lanseze concurs internaţional de soluţii de urbanism şi arhitectură pentru amenajarea noii plaje.

“Am avut discuţii despre plaja care s-a realizat prin acest proces de înnisipare. Am discutat inclusiv despre modul în care plaja va fi administrată în sezonul 2021. Este o lucrare nefinalizată. Din punct de vedere juridic, recepţia nu a avut încă loc. Vom ajunge la faza de recepţie undeva în mijlocul sezonului turistic, lucru care necesită o atitudine constructivă din partea tuturor factorilor implicaţi, atât din partea companiei care are alocată această investiţie, cât şi din partea ABADL (Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral, n.r.), ministerului, “Apele Române”, Primărie, Consiliul Judeţean şi Prefectură. În această perioadă, administrarea plajei se face de către constructor, până la recepţie, de “Apele Române”, ABADL, după recepţie. Cred că este o ocazie unică şi pentru minister şi pentru “Apele Române”, dar mai ales pentru autorităţile locale din Constanţa să fie un nou început pentru tot ce înseamnă turism la Marea Neagră şi să reuşim să deschidem o altă etapă de dezvoltare turistică în Constanţa. Pentru acest lucru, după finalizarea lucrărilor, recepţia şi intabularea noii porţiuni de plajă, Ministerul Mediului împreună cu “Apele Române” vom lansa un concurs internaţional de soluţii de urbanism şi arhitectură pentru amenajarea acestei porţiuni. Va fi nevoie de un nou Plan Urbanistic Zonal pentru amenajarea acestei suprafeţe imense”, a spus demnitarul.

La sfârşitul lunii ianuarie a acestui an, Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR) preciza, pe pagina de Facebook a instituţiei, că Litoralul românesc va avea, la începutul verii, aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Pe data de 5 martie, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a anunţat că restricţia privind accesul navelor şi exploatarea fundului Mării Negre în perimetrul destinat extragerii nisipului pentru lărgirea plajei din staţiunea Mamaia a fost anulată, după două săptămâni de la impunerea acesteia, printr-o adresă emisă de Direcţia Hidrografică Maritimă.

Lotul 2 – Mamaia face parte din proiectul “Reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020)”, implementat de ABADL prin Administraţia Naţională “Apele Române” şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, însemnând lucrări de reducere a eroziunii costiere pentru 11 sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia – Venus – Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai.

Proiectul are valoarea de peste 3,8 miliarde de lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% reprezintă cofinanţare de la bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este 2015 – 2023.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Cel mai mult se vor implica Prefectul si Presedintele CJ Constanta.
    Ei vor opri convoaiele de populație migratoare care ando Bukarest la şcaldat!
    Va fi fost munca in zadar daca nu protejați zona de cocalari!
    Sa nu ziceți ca ati fost avertizați!

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.