Organizațiile din Turism enumeră măsurile pe care ar trebui să le ia statele pentru călătorii în siguranță și reluarea activităților din domeniu

vara mare concediu grecia sursa G4Media sursa G4Media

Având în vedere progresul rapid al programelor de vaccinare și îmbunătățirea perspectivelor epidemiologice în Europa, călătoria în siguranță este posibilă în această vară, susțin reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT). Mai multe organizații active în domeniul turismului din Europa au emis un Comunicat de Presă comun prin care salută recomandările Consiliului UE privind ridicarea coordonată a restricțiilor de călătorie în Europa. Pentru a se asigura că cetățenii europeni care doresc să călătorească în perioada următoare pot face acest lucru în cele mai bune condiții, organizațiile din Turism îndeamnă statele membre să ia o serie de măsuri.

Mai multe organizații active în domeniul turismului din Europa (Airlines for Europe, Airports Council International, CLIA, ECTAA, European Travel Commission, ETRC, EU TRAVEL TECH, ETOA, ERA, HOTREC, NECSTOUR, WTTC) au emis un Comunicat de Presă comun prin care salută recomandările Consiliului UE privind ridicarea coordonată a restricțiilor de călătorie în Europa. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este membru ECTAA (Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor).

ANAT despre rolul statelor în pregătirea condițiilor de siguranță în călătorie

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Pentru a se asigura că toți cetățenii europeni care doresc să călătorească în perioada următoare pot face acest lucru în cele mai bune condiții posibile, semnatarii acestui comunicat îndeamnă statele membre să ia câteva măsuri. Acestea ar trebui să pună în aplicare toate Recomandările Consiliului UE pentru călătoriile în interiorul UE, așa cum a propus Comisia Europeană și “să se abțină de la impunerea oricăror restricții de călătorie, altele decât în condițiile detaliate în Recomandările actualizate”. Jucătorii din Turism menționează că statele ar trebui să se asigure că testele (PCR sau antigen) sunt gratuite sau  foarte accesibile pentru călătorii care au nevoie de acestea și să asigure integrarea completă a certificatului digital COVID (DCC) în călătoriile pasagerilor – în special verificarea acestuia înainte de călătorie (de exemplu, prin portaluri de stat) pentru a reduce timpul de așteptare și cozile la plecare / la sosire (aeroporturi, porturi, stații, etc). Statele ar trebui să fie responsabile și să integreze formularul de localizare a pasagerilor (PLF) și verificarea DCC într-o singură platformă cu verificări unice pentru a evita duplicarea, pentru a reduce, de asemenea, timpii de așteptare și cozile la plecare.

Țările UE trebuie să asigure desfășurarea de resurse adecvate (personal) de către autoritățile publice competente pentru controlul frontierelor și alte verificări manuale ale documentelor în aeroporturi, porturi, stații și să se asigure că cel mai recent statut COVID-19 al țării lor este afișat pe site-ul web Re-Open Europe EU.

Înaintea reuniunii ambasadorilor UE din 11 iunie, asociațiile europene din industria turismului solicită statelor membre să aprobe propunerea Comisiei Europene de a începe ridicarea restricțiilor de călătorie în UE într-un mod coordonat. “După câteva luni de blocaje și o serie de măsuri pe întregul continent, această propunere este foarte oportună. Având în vedere progresul rapid al programelor de vaccinare și îmbunătățirea perspectivelor epidemiologice în Europa, călătoria în siguranță este posibilă în această vară – alimentată de dorința puternică a cetățenilor europeni de a călători din nou și asigurată de disponibilitatea sectorului turistic de a oferi călătorii sigure și responsabile. Dacă va fi adoptat și implementat pe deplin, textul – propus inițial de Comisia Europeană la 31 mai – ar trebui să restabilească libertatea de circulație în UE”, transmite ANAT.

Organizațiile semnatare susțin următoarele elemente:

  • Persoanele complet vaccinate pot călători fără teste sau carantine, începând cu 14 zile de la finalizarea vaccinării.
  • Persoanele care și-au revenit din COVID-19 pot călători în mod egal fără a fi supuse testelor sau carantinelor 180 de zile după testul lor pozitiv.
  • Pentru alți călători, călătoria din zonele verzi ar trebui să rămână posibilă fără restricții, iar călătoria atât din zonele portocalii, cât și din zonele roșii ar trebui să fie posibilă fără carantină, pe baza unui test negativ.
  • Statele membre ar trebui să adopte o abordare uniformă a acceptării unui rezultat negativ al testului PCR cu 72 de ore înainte de sosire și cu 48 de ore în cazul testelor rapide de antigen.
  • Reguli unificate pentru copii: minorii care își însoțesc părinții nu ar trebui să testeze / carantineze acolo unde părinții nu sunt obligați să facă acest lucru. Copiii sub 6 ani ar trebui să fie scutiți de testare.
  • Creșterea pragurilor hărții ECDC (rata de incidență de 14 zile pentru categoria „portocaliu” a crescut de la 50 la 75).
  • Vaccinarea, recuperarea de la COVID-19 sau rezultatul testului negativ pot fi dovedite prin producerea unui certificat digital COVID (DCC) sau prin alte mijloace, până când DCC va fi disponibil.

„Asociațiile din industria turismului salută această inițiativă importantă care implică o ridicare coordonată a restricțiilor de călătorie în Europa. Aceasta este o mișcare esențială pentru a restabili încrederea călătorilor și a redeschide Europa. Comisia Europeană și-a jucat rolul, iar industria este pregătită să asigure călătorii sigure și responsabile. Acum avem nevoie ca statele membre să acționeze rapid. Turismul reprezintă una dintre principalele activități economice ale UE și suntem convinși că toate țările, inclusiv România, realizează acest aspect”, a declarat Dumitru Luca, președintele ANAT.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: