Planurile Franței pe termen lung de reducere a datoriei și a deficitului sunt lipsite de ambiție în comparație cu alte state europene, avertizează autoritatea de supraveghere fiscală a țării

steag Franta Sursa foto: Unsplash.com

Planurile pe termen lung ale Franței de reducere a datoriei și a deficitului se bazează pe ipoteze economice optimiste și sunt lipsite de ambiție în comparație cu alte țări din UE, a declarat luni autoritatea de supraveghere fiscală a țării, scrie Reuters.

În pregătirea proiectului de lege a bugetului pe 2024, care va fi prezentat miercuri, guvernul și-a redus prognoza de creștere pentru 2024 la 1,4% de la 1,6% la începutul acestei luni, dar în rest și-a lăsat în mare parte neschimbate previziunile de planificare bugetară pe termen lung.

După ce a analizat previziunile actualizate, Consiliul Superior al Finanțelor Publice a declarat că o creștere medie de 1,35% așteptată de guvern în perioada 2023-2027 este optimistă.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Acesta a adăugat că prognoza guvernului pentru 2024, de 1,4%, a fost mai mare decât estimarea medie a economiștilor, de 0,8%, în principal pentru că guvernul a presupus că cea mai mare parte a impactului ratelor mai mari ale dobânzilor a fost deja absorbită de economie.

Consiliul a declarat că previziunile actualizate ale guvernului privind deficitul nu reflectă o creștere a costurilor serviciului datoriei, în timp ce a lăsat neatinse estimările privind încasările fiscale.

Franța a stabilit una dintre cele mai lente căi din Uniunea Europeană pentru reducerea deficitului bugetar al sectorului public până la plafonul de 3% din produsul intern brut al blocului.

Guvernul președintelui Emmanuel Macron se așteaptă ca deficitul fiscal să scadă de la 4,9% din PIB în acest an la 4,4% în 2024, înainte de a scădea doar treptat până la 2,7% în 2027, la finalul mandatului de cinci ani al lui Macron.

Deși guvernul și-a accelerat planurile de reducere a datoriei, consiliul a avertizat că acest lucru nu este suficient în comparație cu alte țări din UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. In Romania, bugetarul e Rege. Considerand Nesimtirile, vedeti cati Regi..
    Cand cea mai mare responsabilitate este cea prezidentiala, e perfect imoral sa existe bugetar cu salariul mai mare decat cel al Presedintelui. (idee pe care o am cu mult inaintea USR)

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.