Populația Italiei a ajuns la cel mai scăzut nivel din 2007

multime, oameni, populatie, demografic, trecere de pietoni Sursa foto: Pixabay

Populația Italiei s-a redus cu peste 200.000 de persoane în 2021, ducând la reducerea numărului de locuitori ai țării la 1,3 milioane în ultimul deceniu, scrie Financial Times.

Ratele scăzute de fertilitate și migrația redusă au plasat Italia ferm în topul mondial al celor mai bătrâne țări.  Profilul demografic al Italiei reprezintă o mare provocare pentru perspectivele economice și fiscale ale Italiei. Țara se situează după Japonia în ceea ce privește cel mai mare număr de persoane cu vârsta de 65 de ani și peste. Acest lucru înseamnă că o parte mai mică din populație, cea de vârstă activă, trebuie să producă țină în spate populația mai în vârstă pentru a plăti cheltuielile publice în creștere.

Istat, institutul național de statistică din Italia, a atribuit scăderea populației din 2021 unei creșteri a numărului de decese care a fost cu 8,6% mai mare decât media pentru perioada 2015-2019, despre care a spus că s-a datorat parțial impactului Covid-19.

Italia a înregistrat anul trecut 400.000 de nașteri, ceea ce, potrivit Istat, a fost un nivel minim record și cu 31% sub vârful recent din 2008. Populația de migranți s-a redus cu peste 141.000.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *