Preşedintele CJ Timiş: Eliminarea facilităţilor fiscale pentru IT-işti va produce mai multe daune decât economii. Ar trebui să se înceapă cu pensiile speciale şi restructurări în administraţia centrală şi în agenţii

digitalizare, calculator, cod, programare Sursa foto: Pixabay

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (PNL), a criticat măsurile fiscale pregătite de Guvern în privinţa angajaţilor din IT şi a afirmat că aceste măsuri vor produce daune, în loc să producă economii la buget. Nica a adăugat că este de acord cu reducerea cheltuielilor, dar că ar trebui să se înceapă cu pensiile speciale şi restructurări în administraţia centrală şi în agenţii, scrie News.ro.

„Angajaţii din IT au reprezentat principalul motor al dezvoltării judeţului Timiş, şi, în continuare, contribuie consistent la competitivitatea mediului de afaceri timişean. Eliminarea facilităţilor fiscale pentru IT-işti va produce mai multe daune decât economii şi va afecta deopotrivă universităţile de profil, angajatorii şi angajaţii. Păstrez legătura cu mediul de afaceri şi ştiu cât de importantă este predictibilitatea şi siguranţa în relaţia cu autorităţile statului. De exemplu, domeniul construcţiilor: nu poţi spune în 2018 că este domeniu strategic pentru 10 ani, iar după doar cinci ani, să dai peste cap socotelile companiilor”, a scris Nica, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele CJ Timiş spune că „e periculos să alunecăm în socialism şi să sacrificăm domeniile care produc”.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

„Chiar dacă este o situaţie de criză, e periculos să alunecăm în socialism şi să sacrificăm domeniile care produc. Sunt de acord cu reducerea cheltuielilor, însă propun să începem cu pensiile speciale, apoi restructurări masive în administraţia centrală şi în agenţiile aferente. Şi noi, aici, la nivel local vom restrânge cheltuielile, dar o vom face inteligent, fără să prejudiciem economia care funcţionează”, mai scrie Nica.

Alin Nica a mai scris că susţine păstrarea excepţiilor fiscale pentru cei din domeniul IT.

„Voi susţine în cadrul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţean din România, la nivel naţional, în cadrul negocierilor, şi, public, acolo unde îmi va fi solicitat punctul de vedere, să păstrăm excepţiile fiscale din IT şi să eliminăm pragul de 7.5% pentru cheltuielile cu activităţile culturale, sportive şi cele specifice cultelor. Timişoara este Capitală Europeană a Culturii şi cel mai bun exemplu că investiţiile în cultură aduc turişti şi generează creştere în domeniul turismului şi HoReCa”, mai spune Nica.

Preşedintele CJ Timiş mai adaugă că socialiştii îi suprataxează pe cei care produc.

„Timişul trebuie să rămână liberal atât în gândire cât şi în acţiune, solidar cu mediul de afaceri şi alături de oamenii corecţi care au muncit din greu pentru ceea ce au şi care nu merită să fie supraimpozitaţi. Socialiştilor li se pare egoism dorinţa naturală a oamenilor care produc să păstreze mai mult din ce câştigă şi, drept urmare, îi suprataxează. Oamenii politici de stânga au introdus toate exceptiile din Codul fiscal iar acum, cu maximă ipocrizie, dau vina pe cei exceptaţi că sunt privilegiaţi şi trebuie sancţionaţi. Principial, social democraţii nu vor să dea libertatea alegerii celei mai potrivite modalităţi de organizare fiscală, iar celor care se descurcă în hăţişul fiscal total nepredictibil, le impun constrângeri suplimentare. Prin plafonarea preţurilor, aceştia vor controlul economiei din partea statului, uitând că oferta şi cererea stau la baza economiei de piaţă. În general vorbind, din păcate, socialiştilor nu le place libertatea de alegere pentru că s-ar putea să nu mai fie aleşi!”, a scris Alin Nica pe Facebook.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Taxe si impozite trebuie sa plateasca toti. IT-isti, medicii, cercetatorii, etc, pot fi pastrati prin salarii conforme pietei in domeniu.

  2. Cel mai bun si cel mai simplu lucru care trebuie facut este reforma administrativ-teritoriala.
    Restul raman poezii si balade ale reformei.
    Comasand comune si sate de 1000 de locuitori, comasand judete, cel putin 15 pot fi comasate, se reduce oastea de bugetari din administrație cu cel putin 40%.
    Dispar prin comasare multe Case de Sanatate, Case de Pensii, Prefecturi, Consilii Judetene, Politii inexistente, Directii Agricole, de Tineret si sport.
    Multe si inutile!
    Sunt municipii cu 4000 de locuitori dar cu un numar colosal de salariați si consilieri locali.
    Cum ar arata Romania cu:
    – 25 de județe,
    – 70 municipii (inclusiv București)
    • 250 de orașe
    • 1800 de comune
    In prezent e o structura ultrastufoasa:
    41 de județe,
    – 103 municipii (inclusiv București)d.c 30 au sub 4500 de locuitori,
    • 320 de orașe d.c 80 au sub 5000 de locuitori,😯
    • 2900 de comune d.c 94 au sub 1000 de locuitori iar 1412 au intre 1001-3000 de locuitori, 😯
    De aici trebuie inceput!
    Si comasarea institutiilor publice locale si centrale si evident desfiintarea agentiilor, oficiilor si a tuturor institutiilor parazite.
    Esential ar fi ca urmatorul Parlament sa cuprinda 300 de parlamentari.
    Precum s-a votat!
    Si ca o erata:
    Modificând Legea Electorala si reducand nr de consilieri locali de 44.100 in prezent la 10.000 de cons.locali.
    Câtă plus valoare aduc Romaniei acesti indivizi veroși care patroneaza spaga locala si centrala?
    Ce mare inginerie e sa modifici norma de reprezentativitate a alesilor locali cand 6 milioane de romani sunt plecati afară si nici 20% nu se mai întorc!
    😡

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.