Producătorii de nutreţ din Ungaria nu sunt de acord cu interzicerea importurilor de cereale şi oleaginoase din Ucraina / Ei spun că pierd accesul la o importantă sursă de materie primă

porumb, agricultura, cereale Sursa foto: Pixabay

Asociaţia producătorilor de cereale şi nutreţ din Ungaria şi-a exprimat vineri opoziţia faţă de decizia Guvernului de la Budapesta de a interzice importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina, avertizând că aceste restricţii se vor repercuta asupra producătorilor de nutreţ şi utilizatorilor industriali din Ungaria, transmite Reuters.

“Nu suntem de acord cu interzicerea importurilor de cereale şi oleaginoase din Ucraina, în special într-un sezon în care expunerea noastră pe importurile de porumb este foarte mare”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Asociaţiei, acest embargou înseamnă pierderea accesului la “cea mai apropiată, şi deci cea mai avantajoasă, din punct de vedere economic, sursă de materie primă” pentru industria de nutreţ.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

“Această măsură va provoca dificultăţi semnificative pentru producătorii de nutreţ şi utilizatorii industriali din Ungaria, ceea ce va afecta crescătorii de animale şi consumatorii”, se mai arată în comunicatul de presă.

Aceste declaraţii vin după ce, la finele săptămânii trecute, autorităţile de la Budapesta au decis să interzică importul a 25 de produse agricole din Ucraina, inclusiv cereale, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui.

Ungaria nu a fost prima ţară care a impus restricţii la importurile de produse alimentare din Ucraina, acest titlu revenind Poloniei, care a fost urmată la scurt timp de Slovacia şi Bulgaria.

Din cauza unor blocaje logistice şi a distanţelor mai scurte, milioane de tone de cereale din Ucraina, care sunt mai ieftine decât cele produse în UE, ajung în ţările vecine, ceea ce înseamnă preţuri mai mici pe piață, dar și vânzări în scădere pentru fermierii din aceste ţări. În aceste condiţii, au crescut nemulţumirile în rândul fermierilor din Europa Centrală şi de Est cu privire la valul de importuri de cereale ieftine din Ucraina, scutite de taxe vamale până în luna iunie 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: